Mainos

Belgiassa terrorivalmius toiseksi korkeimmalla tasolla

Belgiassa terrorivalmiustaso pysyy toiseksi korkeimmalla tasolla, ilmoitti maan pääministeri Charles Michel keskiviikkona. Toiseksi korkein taso merkitsee, että uhka on mahdollinen ja todennäköinen.

Pääministerin ilmoitus tuli päivä Brysselin poliisioperaation jälkeen. Hän kehotti brysseliläisiä rauhallisuuteen ja kylmäpäisyyteen samalla, kun tiistaisen välikohtauksen tutkimukset jatkuvat.

Poliisi teki tiistaina ratsian kaupungin eteläosassa sijaitsevaan rakennukseen, jonka uskottiin olevan tyhjillään. Poliiseja kohti kuitenkin avattiin tuli.

Neljä poliisia haavoittui yhteenotossa. Poliisin tarkka-ampuja surmasi yhden aseistautuneen hyökkääjän.

Operaatio liittyi Pariisin marraskuisten terrori-iskujen tutkintaan.  
-Olimme saaneet jo jonkin aikaa tietoja, joiden mukaan Brysselissä ja eri puolilla Belgiaa saatetaan tehdä iskuja, mutta emme mitään täsmällistä tiistain kaltaisista tapahtumista, sanoi ulkoministeri Didier Reynders.

1:37

Pariisin iskuilla kytkös Belgiaan

Tarkka-ampujan ampuma hyökkääjä on tunnistettu 35-vuotiaaksi algerialaismieheksi, joka oleskeli luvatta Belgiassa. Ruumiin vierestä poliisi löysi Kalashnikov-rynnäkkökiväärin ja 11 sen lipasta sekä äärijärjestö Isisin lipun.

Poliisi etsii yhä kahta epäiltyä, jotka onnistuivat pakenemaan poliisin ratsaamasta asunnosta. Belgialaismedian mukaan kyse on ilmeisesti veljeksistä, joilla on terrorismikytköksiä. Väitteelle ei kuitenkaan ole saatu vahvistusta.

Belgia on ollut marraskuussa tehtyjen Pariisin terrori-iskujen tutkinnan keskiössä lähes koko ajan. Avainepäilty Salah Abdeslam pakeni iskujen jälkeen Brysseliin. Hän on edelleen vapaalla jalalla. Salah Abdeslamin veli Brahim räjäytti itsensä iskuissa.

Myös Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud oli Brysselistä. Hän kuoli poliisioperaatiossa Pariisissa marraskuussa. Abaaoud oli Isisin jäsen.

Pariisin iskuissa kuoli 130 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.