Mainos

Syyttäjät: Brysselissä pidätyksiä liittyen Pariisin iskusuunnitelmiin

0:43

Belgiassa on jatkettu terrorismin vastaisia operaatioita, joiden aikana on pidätetty kolme miestä.

Pidätetyillä uskotaan olevan yhteyksiä torstaina Ranskassa paljastuneeseen terrori-iskun valmisteluun, kertoo Belgian liittovaltion syyttäjä.  

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi, että Pariisin ja Brysselin jihadistiverkostoja ollaan tuhoamassa, mutta muita verkostoja jää jäljelle.  

-Olemme saavuttaneet joitakin tuloksia terroristien etsinnässä. Brysselissä ja Pariisissa on ollut muutamia pidätyksiä. Me tiedämme, että on olemassa muita verkostoja, hän kertoi.  

0:38

Belgiassa tänään pidätetyillä on yhteyksiä torstaina Pariisissa pidätettyyn 34-vuotiaaseen Reda Kriketiin. Tämän asunnosta Pariisin lähellä löytyi aseita ja räjähteitä.  

Kriket tuomittiin belgialaisessa tuomioistuimessa helmikuussa poissa olevana yhteyksistään terroristiverkostoon. Samaan verkostoon kuuluivat myös Abdelhamid Abbaoud, Pariisin hyökkäysten epäilty avainjohtaja sekä Najim Laachraoui, jonka vahvistettiin olevan toinen Brysselin lentoasemalla tiistaina itsensä räjäyttänyt itsemurhapommittaja.  

0:40

Linkki Pariisin iskuihin  

Belgialaissyyttäjät kertovat, että Najim Laachraoui liittyy myös Pariisin marraskuisiin terrori-iskuihin. Hänen dna:taan oli Bataclan-konserttisalista löydetyssä räjähdeliivissä ja vaatekappaleessa sekä jalkapallostadionilla olleessa pommissa.  

Belgiassa etsitään yhä ainakin kahta epäiltyä. Toinen heistä tuli lentoasemalle, mutta hänen pomminsa ei lauennut. Toinen mies nähtiin metrossa itsemurhapommittajan kanssa.  

Brysselissä on muistettu tänään sateessa terrori-iskujen uhreja. Jotkut itkivät, toiset olivat yhä järkytyksen vallassa. 

-Hallitus tietää paljon, mutta ei tee mitään. Miksi he eivät tehneet mitään estääkseen hyökkäyksen? Mielestäni hallitusta voi jossain määrin syyttää tästä tilanteesta, sanoi 38-vuotias portugalilainen Sergio Jorge de Oliveira Silva Lima, joka on asunut Brysselissä 15 vuotta.  

0:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.