Mainos

Tämä Brysselin terroristeista tiedetään: Tekijöitä viisi, pakosalla ainakin yksi

Tällä hetkellä Brysselin terrori-iskujen tekijöitä on vahvistettu olevan ainakin viisi.

Viranomaiset ovat vahvistaneet etsivänsä kahta Brysselin terrori-iskun tekijöistä. Tekijöitä vahvistettiin olevan ainakin neljä jo eilen, mutta tänään vahvistettiin, että tekijöitä oli viisi.

0:31

Tämänhetkisten tietojen mukaan Brysselin Zaventemin lentokentälle iski kolme henkilöä ja Maelbeekin metroasemalle kaksi ihmistä.

Poliisin mukaan metroaseman valvontakamerakuvassa Khalid el-Bakarouin kanssa näkyy myös toinen mies ison matkalaukun kanssa. Häntä etsitään parhaillaan.

Vahvistetuista tekijöistä kaksi on paossa ja tunnistamatta. Belgian syyttäjä kertoi eilen päivällä, että toinen etsityistä olisi ollut Najim Laacharoui, 24, mutta tieto paljastui vääräksi.

Laacharoui oli toinen lentokentän itsemurhaiskussa kuolleista henkilöistä Khalid el-Bakarouin veljen Ibrahim el-Bakarouin kanssa, mutta lentokentällä oli myös kolmas henkilö, joka pääsi pakoon.

Kaikilla kolmella tunnistetulla tekijällä oli yhteyksiä Pariisin terrori-iskuihin. Laacharouin epäillään rakentaneen Pariisin iskuihin pommeja.

The Telegraphin mukaan Laachraoui kävi katolista koulua ennen kuin lähti helmikuussa 2013 Belgiasta Syyriaan, jossa sai terroristikoulutusta ennen paluutaan Euroopaan. Lehtitietojen mukaan hän väitti palatessaan olevansa turvapaikanhakija.

Belgiassa Laachraouin uskotaan valmistelleen Pariisin iskuja ja opastaneen Pariisin terrori-iskujen viime perjantaina kiinni otettua pääepäiltyä Salah Abdeslamia pommien kokoamisessa.

Laachraoui oli vanhastaan epäiltynä taistelijoiden rekrytoinnista Syyriaan ja hänellä on kontakteja Abdelhamid Abaaoudiin, joka oli Pariisin iskujen pääsuunnittelija.

Myös veljeksillä Khalid ja Ibrahim el-Bakaroui on laaja rikostausta. Ibrahim oli tuomittu aseellisesta ryöstöstä vuonna 2010 ja Khalid autokaappauksesta vuonna 2011.

3:46

1:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.