Mainos

Pariisissa pidätetty terrori-iskun suunnittelusta epäilty

Ranskassa on tehty terroririkosepäilyihin liittyvä pidätys Pariisin alueella. Poliisilähteiden mukaan pidätetty mies oli yhteyksissä Pariisin terrori-iskujen suunnittelijaan Abdelhamid Abaaoudiin.

Pidätetty mies on Ranskan kansalainen. Hänet ja Abaaoud tuomittiin poissaolevina viime heinäkuussa Brysselissä käydyssä oikeudenkäynnissä.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kuvailee pidätystä merkittäväksi. Miehellä oli pidätyshetkellä hallussaan pieni määrä räjähdysaineita.

Viranomaisten mukaan pidätetty mies oli mukana suunnittelemassa terrori-iskua Ranskaan. Suunnitelman kerrottiin olleen pitkällä.

– Miestä epäillään korkean tason yhteyksistä iskusuunnitelmassa. Hän on terroristiverkoston jäsen ja yritti tehdä iskun maassamme, Cazeneuve sanoi.

Sisäministerin mukaan ei ole toistaiseksi viitteitä siitä, että pidätetyllä olisi yhteyksiä Pariisin tai Brysselin aikaisempiin terrori-iskuihin.

Cazeneuven mukaan pidätetty on ollut seurannassa useita viikkoja. Ministeri lisäsi, että pidätykseen johti eurooppalaisten turvallisuuspalvelujen "läheinen ja jatkuva yhteistyö".

Vuoden alusta lähtien Ranskassa on pidätetty kaikkiaan 75 terroririkoksista epäiltyä ja 28 on tuomittu vankeuteen, Cazeneuve kertoi BBC:n mukaan.

Ranska on ollut korkeassa valmiustilassa Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Operaatio jatkuu Pariisin esikaupungissa

Operaatio Ranskassa jatkuu yhä. Poliisi on tehnyt ratsioita Argenteuilin esikaupunkialueella Pariisin keskustan koillispuolella. Tutkimusten takia alueella on suljettu katuja ja evakuoitu ainakin yhden kerrostalon asukkaat.

Alueella on myös poliisin pommiryhmä.

Alkuviikosta pidätettiin Pariisin iskuista epäilty Salah Abdeslam:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.