Mainos

Euroopan etsityimmän miehen pakomatka päättyi: Pariisin terrori-iskujen pääepäilty pidätetty

Pariisin terrori-iskujen pääepäiltynä pidetyn Salah Abdeslamin, 26, kuukausien pakomatka päättyi perjantaina Molenbeekissa Brysselissä, kun Euroopan etsityin mies pidätettiin poliisin ratsiassa.

Ranskan poliisin mukaan Salah Abdeslam haavoittui pidätyksen yhteydessä jalkaan.

– Me saimme hänet, tviittasi Belgian maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Theo Francken belgialaisviestimien kerrottua pidätyksestä.

Tiedot poliisin ratsiasta olivat illalla vielä hajanaisia. Belgian pääministeri Charles Michel vahvisti kuitenkin illan aikana, että Abdelslamin vanavedessä on otettu kiinni kaksi muutakin henkilöä. Syyttäjänviraston mukaan kiinniotettuja on viisi.

Abdeslamin veli, Brahim, haudattiin torstaina brysseliläiselle hautausmaalle. Hän räjäytti itsensä Pariisin terrori-iskujen yhteydessä. Toinen Pariisin hyökkääjistä, Bilal Hadfi, haudattiin samaiseen paikkaan viime viikolla.

Sormenjäljet veivät vankilaan

Abdeslamin jäljille päästiin, kun hänen sormenjälkiään löytyi asunnosta, jonka poliisi ratsasi alkuviikosta Brysselistä. Ratsiassa ammuttiin yksi epäilty ja kaksi pääsi pakoon.

Tarkka-ampujan ampuma hyökkääjä tunnistettiin myöhemmin 35-vuotiaaksi algerialaismieheksi, joka oleskeli luvatta Belgiassa. Ruumiin vierestä poliisi löysi Kalashnikov-rynnäkkökiväärin ja 11 lipasta sekä äärijärjestö Isisin lipun.

Abdelslamin tiedettiin paenneen iskujen jälkeen Brysseliin, mutta hänen etsinnöissään ei edistytty, ja miehen epäiltiin muun muassa paenneen Syyriaan.

Myös Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud oli Brysselistä. Hän kuoli poliisioperaatiossa Pariisissa marraskuussa. Abaaoud kuului hänkin Isisiin.

Pariisin iskuissa marraskuussa kuoli 130 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.