Belgian MM-joukkueen tähtipelaajat ilmiriidoissa keskenään – vanha syrjähyppy ei unohdu

Thibaut Courtoisille harvinainen virhe Belgian maalilla – Marokon Abdelhamid Sabiri rankaisi vapaapotkusta 1:35
Marokko shokeerasi Belgiaa 2–0-voitolla alkusarjassa.

Belgian joukkueen esitykset eivät ole vakuuttaneet MM-kisoissa, ja päävalmentaja Roberto Martinez paljastaa taustalla kytevät syyt, miksi peli ei tunnu sujuvan.

Belgia hävisi tylysti Marokolle sunnuntaina alkusarjan toisessa ottelussa lukemin 0–2, ja nimivahva joukkue oli kuin varjo siitä, mihin se parhaimmillaan pystyy. Belgian pitää suurella todennäköisyydellä voittaa Kroatia lohkovaiheen viimeisessä ottelussa, mikäli se mielii jatkaa pelejään.

Päävalmentaja Roberto Martinez myöntää, että joukkueessa on paljon jännitteitä. Useat pelaajat eivät tule toimeen keskenään, joten joukkuehenki loistaa poissaolollaan.

Kevin De Bruyne ja Thibaut Courtois eivät ole puhuneet keskenään moneen vuoteen henkilökohtaisista syistä, L'Equipe kirjoittaa.

Taustalla on riita vuodelta 2014, jolloin maalivahti Courtois'lla oli suhde De Bruynen silloisen tyttöystävän kanssa. 

Kaksikon lisäksi hyökkääjät Michy Batshuayi ja Romelu Lukaku eivät tule toimeen keskenään. Myöskään parivaljakko Eden Hazard-Leandro Trossard ei ole puheväleissä.

Keskikentän supertähti De Bruyne ja puolustajakonkari Jan Verthongen ovat piikitelleet toisiaan haastatteluissa, ja Lukakun kerrotaan menneen kaksikon riitelyn väliin pukuhuoneessa.

Päävalmentaja Martinezilla on iso työ tehtävänä, mikäli se haluaa saada joukkueesta yhtenäisen. Ranskalaislehti kertoo, että maanantaina joukkueessa järjestettiin kriisipalaveri.

– Ryhmässä on jännitteitä. Se on luonnollista. Pelaajat ovat pelanneet yhdessä pitkään. Tilanne on kuin perheessä. Jos ei ole jännitteitä ja erimielisyyksiä, ei ole tunteita, Martinez pyöritteli.

– Tiedän, mitä pitää tehdä, että saan ilon tuotua takaisin joukkueeseen. Meillä on muutama päivä aikaa. Jos onnistumme ylittämään tämän esteen, voimmme nähdä joukkueen täyden potentiaalin tässä turnauksessa.

Belgia kohtaa Kroatian torstaina. Lohkon toisessa ottelussa Kanada ja Marokko iskevät yhteen. Voitolla Belgia etenee jatkopeleihin.

29.11. klo 19.58 Muokattu jutun otsikkoa ja lisätty De Bruynen ja Courtois'n välisen riidan syy.

Lue myös:

    Uusimmat