Belgialaisnainen kävi tervehtimässä Chita-simpanssia neljän vuoden ajan – eläintarhalta tyly kielto ystävyyden jatkolle

Belgialaisnaista kiellettiin ottamasta kontaktia eläintarhan Chita-simpanssiin, koska sen koettiin häiritsevän eläimen vuorovaikutusta lajitoveriensa kanssa.

Belgian Antwerpenissa sijaitseva eläintarha on kieltänyt erästä kävijää menemästä lähelle 38-vuotiasta Chita-urossimpanssia, kertoo belgialainen ATV-sivusto. Aiheesta ovat uutisoineet myös muun muassa New York Post, The Sun ja Ladbible.

Viikottain visiittejä eläintarhaan

Kyseisen kävijän, Adie Timmermansin, kerrotaan käyneen tervehtimässä Chitaa viikottain. Ladbiblen mukaan hän olisi käynyt tervehtimässä apinaa jo neljän vuoden ajan. Kaksikon kerrotaan esimerkiksi vilkutelleen toisilleen lasin takaa. Nyt naisen on kuitenkin käsketty olemaan ottamatta eläimeen tällä tavoin kontaktia.

Eläintarhan edustajan mukaan Adien vuorovaikutus Chitan kanssa häiritsee sen kykyä luoda suhteita lajitovereihinsa. Kanssakäyminen Adien kanssa on saanut muut simpanssit sulkemaan Chitan lauman ulkopuolelle.

Paikalliselle medialle Adie kertoo kokevansa syvää kiintymystä Chitaa kohtaan. Hän on kommentoinut olevansa surullinen eläintarhan päätöksestä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poikasesta lähtien paljon ihmisten keskellä

New York Post kertoo, että kielto on loppupeleissä hyödytön. Eläintarhan työntekijät eivät usko Chitan voivan koskaan täysin integroitua osaksi simpanssiyhteisöä, koska se on ollut niin paljon tekemisissä ihmisten kanssa aivan poikasesta lähtien. 

Ladbiblen mukaan simpanssi lahjoitettiin eläintarhalle nuorella iällä, kun aiemmat omistajat eivät enää pärjänneet sen kanssa. Chitan kerrotaan tulevan paremmin toimeen ihmisten kuin muiden simpanssien kanssa. Se on aiemmin tapellut muiden urossimpanssien kanssa.

Katso myös: Tämän eäintarhan kirahvit näkivät ensi kertaa piikkisian. Tällainen oli reaktio!

Eläintarhan kirahvit näkivät ensimmäistä kertaa piikkisian – reaktio tallentui videolle 0:37

Lue myös:

    Uusimmat