BBC: Zelenskyi kommentoi Prigozhinin lentoturmaa – "Emme tarkoittaneet tätä"

Video: Prigozhinin turmakone katosi kartalta kuin tuhka tuuleen 0:39
Video näyttää, kuinka Prigozhinin turmakone hävisi kartalta keskiviikkoiltana.

Brittimedia BBC:n mukaan Prigozhinilla oli monia vihollisia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja ensimmäinen nainen Olena Zelenska viettivät torstaiaamun kunnioittaen niitä ukrainalaisia, jotka ovat menettäneet henkensä Venäjän yhdeksän vuotta kestäneen hyökkäyksen aikana.

Brittimedia BBC:n mukaan Ukrainan johtaja näki Wagner-sotilasryhmän johtajan Jevgeni Prigozhinin ilmeisen kuoleman tilaisuutena vitsailla.

– Kun Ukraina vetosi maailman maihin lentokoneiden suhteen, emme tarkoittaneet tätä, Zelenskyi sanoi.

– On turvallista sanoa, että täällä ei vuodateta paljon kyyneleitä tämän sodan raaimpien taistelujen takana olleen miehen raportoidun kuoleman vuoksi. On myös realismia, että Venäjän viimeaikaiset levottomuudet eivät juurikaan vaikuta Moskovan jatkuvaan hyökkäykseen ja Ukrainan alueiden miehittämiseen, Zelenskyi sanoi BBC:n mukaan.

Prigozhinilla monia vihollisia

– Prigozhinilla oli monia vihollisia, ja monet ihmiset eri puolilla maailmaa saattoivat huokaista helpotuksesta hänen ilmoitetun kuolemansa vuoksi, kertoi Kremlin entinen poliittinen neuvonantaja Andrey Kortunov BBC Radio 4:n World at One -ohjelmassa hieman aiemmin.

Hän lisäsi, että monet ihmiset pitivät Prigozhinia epävakauden tekijänä.

BBC:n mukaan Kurtunov näkee syitä, miksi Putin ei olisi lentoturman takana.

– Putin antoi hyvin selkeän lupauksen olla jahtaamatta Prigozhinia, ja varmasti Putinin puolustajat sanoisivat, että hän yleensä pitää kiinni antamistaan henkilökohtaisista lupauksista. Putin on tehnyt hyvin selkeän lupauksen olla jahtaamatta Prigozhinia.

Kysyttäessä, voisiko Prigozhin olla yhä elossa, Kortunov sanoi, että "emme voi sulkea pois mitään versiota tapahtuneesta". Hän lisäsi kuitenkin suhtautuvansa "epäilevästi salaliittoteorioihin".

– Meillä ei ole tarpeeksi tietoa, jotta voisimme tehdä johtopäätöksiä, Kurtunov sanoi.

Oliko Wagner-koneen putoaminen Putinin kosto? Studiossa tutkija Jyri Lavikainen 7:27
Oliko Wagner-koneen putoaminen Putinin kosto? Viiden jälkeen -ohjelmassa asiasta keskusteli tutkija Jyri Lavikainen.

Lue myös:

    Uusimmat