Prigozhinin kuoleman kanssa ei suinkaan hissuteltu Venäjällä, vaikka mies lavasti kuolemansa jo kahdesti: "Tätä odotettiin"

Moskovalaiset muistavat Prigozhinin sankarina 3:14
Katso video: Moskovalaiset muistavat Prigozhinin sankarina

Wagnerin perustajan Jevgeni Prigozhinin kuolemaan lentoturmassa 23. elokuuta reagoitiin erittäin nopeasti myös Venäjällä.

Lähes heti turman jälkeen levisivät tiedot, että Tverin alueella maahan syöksyneessä koneessa yksi matkustajista oli Prigozhin ja muita Wagner-ryhmän henkilöitä, muun muassa sotilasryhmän komentaja Dmitri Utkin

Rosaviatsija eli Venäjän federaation ilmaliikennevirasto julkaisi matkustajalistan, jossa yllä mainitut olivat.

Vaikean kohtalon ihminen

Prigozhinin kuolema kommentoitiin laajasti Venäjän Putinista Ukrainan Podoliakiin (presidentti Zelenskyin neuvonantaja), Yhdysvaltain Bidenista Tshetsenian Kadyroviin ja Valko-Venäjän Lukasenkaan. 

Putin on julkisesti ilmaissut surunvalittelunsa uhrien omaisille ja maininnut, että Prigozhin "oli lahjakas liikemies" ja "vaikean kohtalon ihminen".

Presidentti Putin esitti surunvalittelunsa Prigozhinin perheelle 2:24

Prigozhinin kuolemasta kertoi myös Wagneriin liitetty Telegram-kanava GREY ZONE. 

Tapahtumapaikalta levisi myös videoita sekä silminnäkijöiden kommentteja erityisen nopeasti.

Jevgeni Prigozhinin lentokone väitetysti putoaa videolla taivaalta 1:03

Video: Prigozhinin lentokoneen palava hylky 0:50

Yhtä nopeasti levisivät salaliittoteoriat ja spekulaatiot tuhon syistä: pommi lentokoneen jääkaapissa, raketti, pilotin virhe?

Esitettiin myös väitteitä siitä, että lentokoneessa ei ollutkaan Prigozhinia, vaan hänen kaksoisolentonsa. Somessa ja mediassa muistettiin, että Prigozhin on lavastanut kuolemansa jo vuosina 2019 ja 2022. 

Salamurhasiko Putin Prigozhinin, kuka on Dmitri Utkin? Tämä Wagnerin lentokoneen putoamisesta tiedetään nyt 16:39

Salamurhasiko Putin Prigozhinin, kuka on Dmitri Utkin? Tämä Wagnerin lentokoneen putoamisesta tiedetään nyt

Varmasti kuollut?

Meduza uutisoi, että Wagner-ryhmään entisen taistelijan mukaan hänellä on ollut "tunne", että "tämä tapahtuu" kapinan jälkeen, tätä "odotettiin". 

Venäjän tutkintalautakunta ilmoitti sunnuntaina geenitestien tulosten vahvistaneen kymmenen turmassa kuolleen matkustajan henkilöllisyyden. Testit vahvistavat myös sen, että joukossa oliPrigozhin.

Lue myös:

    Uusimmat