Mainos

BBC selvitti suomalaisen äitiyspakkauksen suosiota: "Yksi muistutus siitä, että Pohjoismaissa tehdään jotain oikein"

Brittimedia selvitti, mikä teki äitiyspakkauksesta niin suositun maailmalla.

Suomalainen äitiyspakkaus nousi uutisiin ympäri maailman jo kolme vuotta sitten, kun BBC kirjoitti jutun suomalaisten ainutlaatuisesta keksinnöstä: äitiyspakkauksesta.

BBC:n artikkelia suomalaisesta äitiyspakkauksesta on luettu yli 10 miljoonaa kertaa.

Syitä suomalaisen äitiyspakkauksen suosioon on nyt selvitetty brittimedian toimesta. BBC:n ulkomaantoimittaja Stephen Mulvey kommentoi äitiyspakkaus-aiheen suosiota seuraavasti:

– Uskon, että syitä suosioon on monia. Yksi niistä on ainakin ajatus siitä, että vauva laitetaan nukkumaan pahvilaatikkoon, mikä vaikuttaa varmasti oudolta kaikkien muiden kuin suomalaisten näkökulmasta.

Maailmalla on noteerattu muun muassa se, miten pieni lapsikuolleisuusluku Suomessa on. Alhainen luku on linkitetty vahvasti suomalaiseen äitiyspakkaukseen, joka lähtökohtaisesti jaetaan jokaiselle suomalaiselle odottavalle äidille.

– Lukijat ymmärsivät nopeasti, miten loistava idea laatikko on. Vauvathan nukkuvat mukavasti laatikossa.

Mulveyn mukaan äitiyspakkauksen kiehtovuutta selittää myös se, että kaikille äideille jaettava pakkaus symboloi tasa-arvoa ja yhteiskunnan välittämistä.

– Moni lukija varmasti samaistuu näihin ajatuksiin.

– Iso osa maailmasta potee kateutta pohjoismaalaisia kohtaan. Äitiyspakkaus on jälleen yksi muistutus siitä, että Pohjoismaissa tehdään jotain oikein, kertoo Mulvey.

Suomalainen äitiyspakkaus onkin tullut todella tunnetuksi ympäri maailman. Alkuperäisen artikkelin julkaisun jälkeen se on otettu kokeiluun monessa maassa.

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.