Mallia Suomesta! Tältä näyttävät äitiyspakkaukset maailmalla

Mediajulkisuuden myötä kuuluisuuteen nousseesta suomalaisesta äitiyspakkauksesta on luotu nyt maailmalla omat versiot. 

Suomalaista äitiyspakkausta on ryhdytty kopioimaan ympäri maailmaa aina Kanadaa ja Intiaa myöten. Äitiyspakkausten toivotaan vähentävän lapsikuolleisuutta sekä auttavan sopeutumisessa lapsiperheen arkeen. 

Kaivattua apua kehitysmaihin

Äitiyspakkausten avulla halutaan vähentää lapsikuolleisuutta, joka on etenkin kehitysmaissa suuri huolenaihe. Pakkauksen sisältö on mietitty tarkkaan yliopistotasolla. 

Intiassa Barakat Bundle -nimellä kulkeva äitiyspakkaus sisältää erityisesti hygieniatarvikkeita, joilla vauva voidaan pitää puhtaana heti synnytyksen jälkeen. Mukana on myös hyttysverkko, jonka tarkoituksena on suojella lasta malariahyttysiltä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Etelä-Afrikassa muovista äitiyspakkausta voidaan käyttää nukkumisen lisäksi myös kylvettämiseen. Myös tässä pakkauksessa hygieniatarvikkeet ovat pääosassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Laatikko sisältöä tärkeämpi

Tässä kuussa myös Lontoossa käynnistyy pilottihanke, jossa mukana olevat sairaalat ryhtyvät jakamaan suomalaisen äitiyspakkauksen kaltaista laatikkoa kaikille synnyttäville äideille seuraavien kuukausien aikana. Pakkaus sisältää muun muassa kylpytarvikkeita, vaatteita ja opaskirjoja. 

Asiantuntijoiden mukaan itse laatikko on äitiyspakkauksen hyödyllisin osa. He ajattelevat, että laatikon avulla vanhemmat pitävät lapset paremmin lähellään, sillä laatikon avulla lapsi on helppo laittaa nukkumaan mihin huoneeseen tahansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastaavia hankkeita on käynnissä tuhansia myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Kanadalainen äitiyspakkaus sisältää muun muassa erilaisia oppaita. Oppaissa neuvotaan isiä röyhtäyttämään vauvaa ja valistetaan vanhempia imettämisen hyvistä puolista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.  

Myös suomalainen Baby Box -yritys välittää suomalaisen äitiyspakkauksen kaltaista tarvikelaatikkoa maailmalle. 

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja