Mainos

BBC: Brown harkitsee 2000 brittisotilaan kotiuttamista

Britannian pääministeri Gordon Brown matkusti tänään Irakiin. Brown ei ole vielä kommentoinut BBC.n tietoja sotilaiden kotiuttamisesta.

Irakissa on tällä hetkellä 5500 brittisotilasta. Gordon Brownin odotetaan keskustelevan Irakin vierailunsa aikana siitä, milloin Irakin joukot voivat ottaa vastuulleen Basran maakunnan turvallisuuden.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan pääministeri harkitsee Irakissa olevien brittijoukkojen leikkaamista jopa 2000 sotilaalla.

BBC:n tietojen mukaan asiaa harkitaan, mutta päätöksiä ei vielä ole tehty. BBC ei mainitse lähdettään.

Pääministerin virka-asunnon edustaja ei ole suostunut ottamaan asiaan kantaa, mutta edustajan mukaan Brown antaa Irak-asiasta lausunnon alahuoneelle myöhemmin tässä kuussa parlamentin kesätauon päätyttyä.

Lausunnon tarkkaa päivämäärää ei ole kerrottu julkisuuteen.

Britannialla on Irakissa Basran kaupungin läheisyydessä 5500 sotilasta. Vuoden loppuun mennessä joukkojen vahvuus on tarkoitus laskea 5000:een.

Pääministeri Brown ja hänen edeltäjänsä Tony Blair ovat toistuvasti kieltäytyneet asettamasta aikataulua brittijoukkojen vetämiselle Irakista. Heidän mukaansa vain Irakin tilanteen kehittyminen määrittää oikean ajan vetäytymiselle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.