Pystyykö Barcelona-luotsi kääntämään kurssinsa? Kauden ensimmäinen El Clasico tarjoaa erityisen mahdollisuuden – "Fanit antavat paljon anteeksi"

4:37
Ronald Koemanin asemaa perattiin C Moren jalkapallostudiossa ja syyskuun lopulla.

La Liga -kauden ensimmäinen El Clasico pelataan sunnuntaina, kun Real Madrid ja Barcelona ottavat mittaa toisistaan.

Huippukamppailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, sillä joukkueet ovat kahdeksan pelatun ottelun jälkeen vain kahden pisteen päässä toisistaan sijoilla kaksi ja seitsemän.

Kotikentällään pelaavan Barcelonan alkukausi on ollut täynnä turbulenssia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Joukkue on hakenut itseään Lionel Messin lähdön jälkeen.

C Moren asiantuntija Antti Niemi näkee Barcelonan pelissä paljon hyvää, vaikka joukkueen peliesitykset ovatkin ailahdelleet laidasta laitaan.

– Joukkueessa on edelleen potentiaalia. Peliesitysten taso vaihtelee vain pikkuisen liikaa, Niemi pohtii.

– Tämä on loistava peli mennä. Jos tuon pelin voittaa, fanit ja kaikki ovat yhtäkkiä sitä mieltä, että olemmekin ihan hyviä. Se antaisi varmasti lisäpotkua jatkoon.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman on ollut kannattajien ja median silmätikkuna jo pitkään. Hollantilaisluotsin tulevaisuus seuran päävalmentajana on ollut pitkään jo vaakalaudalla. El Clasico voi kuitenkin tarjota Koemanille erityisen mahdollisuuden voittaa kannattajat jälleen puolelleen.

– Fanit antavat paljon anteeksi, jos Real kaatuu. Koemanin asemaa on kyseenalaistettu varmasti ihan aiheesta. Peliesitykset ovat olleet mitä ovat olleet. Tämä on iso peli Koemanille henkisellä tasolla. Jos he pystyvät tämän hoitamaan, kaikki on hetken ihan hyvin, Niemi sanoo.

Kuka nousee esiin?

El Clasico oli vuosia Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin tähdittämä supertähtien leikkikenttä, mutta nyt kaksikko on poistunut muihin sarjoihin. Viime vuosien varrella El Clasicon tähtiloistokin on himmennyt kultavuosistaan, mutta sunnuntaina kentällä nähdään silti useita maailmantähtiä.

Kauden ensimmäisessä El Clasicossa kenties suurimpaan valokeilaan astuu Real Madridin ykköstähti Karim Benzema, joka on aloittanut kautensa upealla tavalla. Benzema on iskenyt alkukaudella jo yhdeksän maalia ja tarjonnut lisäksi seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.

Benzema on astunut viime vuosien aikana Cristiano Ronaldon jättämiin saappaisiin.

– Hän jäi pitkään Ronaldon varjoon. Kun Ronaldo on pois, hän pääsee loistamaan. Hän ei ole pelkästään maalintekijä, vaan linkittää peliä hyvin keskikentän ja hyökkäyksen välillä. Hän on varmastikin Real Madridissa se yksittäinen pelaaja, joka kannattaa nostaa esiin, Niemi korostaa.

Mielenkiintoa löytyy myös taustalta. Vinicius Jr. on aloittanut kautensa tehokkaasti ja on ollut Benzeman ohella yksi Realin suurimmista syömähampaista.

Barcelonan osalta mielenkiinto kohdistuu Memphis Depayhin ja hiljattain Barcelonassa debytoineeseen Sergio Agueroon, jotka esiintyvät ensimmäistä kertaa El Clasicossa.

Myös pian 19 vuotta täyttävä Ansu Fati on palannut Barcelonan vahvuuteen tehokkaasti pitkän loukkaantumisen jäljiltä.

Kauden ensimmäinen El Clasico C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa klo 17.10 alkaen. Studiolähetys käynnistyy klo 16.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja