Mainos

Barack Obama tulee huomenna Suomeen – näin vain tunteja kestävä pikavisiitti etenee

6:52

Nordic Business Forumin puhujaksi saapuu Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama, mutta tavalliselle helsinkiläiselle vierailu tuskin näkyy. Obama nimittäin saapuu torstaina Helsinkiin ja lentää jo illalla takaisin. 

Helsinki saa tällä viikolla kaksikin arvovaltaista vierasta, kun keskiviikkona Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev saapuu Helsinkiin pääministeri Juha Sipilän vieraaksi. Seuraavana päivänä Barack Obama saapuu Helsinkiin ja tulee Nordic Business Forumin puhujavieraaksi.

Molemmat vierailut tulevat häiritsemään liikennettä ainakin hetken ajan lentokentältä kohti Helsinkiä ja takaisin. Ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista kuvailee liikennekatkoksia lyhyeksi.

– Nämä vierailut pysäyttävät liikenteen vain hetkeksi. Tavallinen liikenneonnettomuus haittaa liikennettä pidemmän aikaa kuin tämä.

Poliisin mukaan vierailut eivät tule vaikuttamaan matkustajaliikenteeseen Helsinki-Vantaan lentokentällä.

7 500 osallistujaa ja järeät turvatoimet

Nordic Business Forumin viestintäjohtaja Anniina Turunen kertoo, että tapahtuman viimeiset liput myytiin syyskuussa. 7 500 lipusta puolet oli jo ehditty ostaa, ennen kuin Obama saatiin kiinnitettyä vieraaksi. 

Tapahtumajärjestäjien mukaan Obaman vierailu tulee nostamaan turvajärjestelyitä aiempia vuosia järeämmälle tasolle.

Nordic Business Forumin toimitusjohtaja Aslak De Silva kommentoi kesäkuussa Huomenta Suomessa, että tapahtumassa tehdään yhteistyötä poliisin kanssa ja Obamalle on omat turvahenkilönsä.

Osallistujien on hyvä varata aikaa saapumiselle, sillä vierailijoiden laukut tarkistetaan osana turvajärjestelyjä. Tarkkoja tietoja turvallisuusjärjestelyistä ei kuitenkaan haluta julkisuuteen paljastaa.

– Tarkoitus on, että tapahtuman turvajärjestelyt näkyvät mahdollisimman vähän vieraille, Nordic Business Forumin operaatiovastaava Maria Krajewska-Olkkonen kommentoi.

Poliisin mukaan Obaman vierailu ei nosta merkittävästi poliisin resursseja, sillä vierailu kestää vain tunteja.

Tuntien pikavisiitti Suomeen

Obaman osuus Nordic Business Forumissa on torstaina kello 16:20. Tapahtuma loppuu samana päivänä reilu tunti myöhemmin.

Järjestäjät eivät tiedä, kuinka pitkään Obama aikoo viipyä Suomessa sen jälkeen, kun hän poistuu Messukeskuksesta.

Poliisin mukaan vierailu kuitenkin pysäyttää liikenteen hetkeksi lentokentältä Itä-Pasilaan ja illansuussa taas kohti lentokenttää. Oletettavasti Yhdysvaltain entinen presidentti vierailee Suomessa vain tuntien ajan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.