Obama ei ole enää valtiovieras vaan tavallinen arvovieras – Poliisi: Turvatoimet hoidetaan "matalalla profiililla"

Barack Obama saapuu tänään Suomeen 7:01

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama vierailee tänään Suomessa. Turvajärjestelyiltään vierailu on poliisin mukaan maltillinen.

Katso videolta, kuinka Nordic Business Forumista kommentoitiin Obaman vierailua ja turvatoimia tänään aamulla.

Barack Obama saapuu tänään Suomeen 7:01

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama osallistuu tänään iltapäivällä Helsingissä Nordic Business Forum -tapahtuman keskusteluun.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola, kertoo, että vierailuun on varauduttu, mutta järjestelyt hoidetaan "matalalla profiililla".

Hakolan mukaan entiseen presidenttiin suhtaudutaan kuin tavalliseen arvovieraaseen.

– Mitään erityistä valtiovierailuun viittaavaa varautumista meillä ei ole.

– Hän ei ole enää liikkeellä ihan samalla statuksella kuin Yhdysvaltain (istuva) presidentti.

Turvatoimia ei avata tarkemmin

Hakola ei suostu kuitenkaan tarkemmin kertomaan, miten Obaman tuloon on varauduttu, tai miten poliisi turvaa entisen presidentin vierailua.

Nordic Business Forum -tapahtumasta on sen sijaan kerrottu, että Obaman vierailu nostaa turvajärjestelyt uudelle tasolle.

– Kyllähän ne tulevat olemaan mittavat ja etukäteen selvitellään paljon asioita, tapahtuman toimitusjohtaja Aslak de Silva kommentoi järjestelyjä pari päivää sitten MTV3:n Huomenta Suomessa.

Poliisi on aiemmin tiedottanut, että vierailun turvajärjestelyt saattavat aiheuttaa tilapäistä liikennehaittaa pääasiassa saattueen kulkureitillä, eli Helsinki-Vantaan lentokentän ja Itä-Pasilan välillä.

Hakola arvioi, että mahdolliset häiriöt liikenteessä jäävät pieniksi.  

Lue myös:

    Uusimmat