Helsingissä mittavat turvajärjestelyt tällä viikolla: Barack Obama ja Dmitri Medvedev saapuvat Suomeen – näin vierailut vaikuttavat kansalaisiin

Presidentti Barack Obama Suomeen syyskuussa 0:34

Poliisi turvaa tällä viikolla kahta merkittävää vierailua Helsingissä.

Ensin Suomeen saapuu keskiviikkona Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev, ja jo seuraavana päivänä Helsinkiin saapuu Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama.

Poliisi varoittaa, että vieraiden turvajärjestelyjen vuoksi Helsingissä on tilapäisiä kulkurajoituksia varsinkin saattueiden reiteillä.

Keskiviikkona on lyhyitä katkoksia iltapäivällä Helsingin keskustan alueella.

Torstaina liikennevaikutuksia ilmenee Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydestä aina Itä-Pasilaan saakka.

Medvedev tapaa pääministeri Sipilän

Pääministeri Dmitri Medvedev keskustelee virkaveljensä, pääministeri Juha Sipilän kanssa maiden kahdenvälisistä suhteista sekä alueellisista ja kansainvälisistä kysymyksistä.

Pääministerit tapaavat nyt neljännen kerran. Edellinen tapaaminen oli syyskuussa 2017 Pietarissa.

Sitä ennen pääministeri Medvedev vieraili Oulussa joulukuussa 2016.

Obama puhuu Nordic Business Forumissa

Barack Obama osallistuu Suomessa pidettävään Nordic Business Forum -yritystapahtumaan, jossa hän puhuu 7500 yritysjohtajalle ympäri maailmaa.

Kaksi kautta Yhdysvaltain presidenttinä toimineen Obaman saaminen tapahtumaan on tapahtuman järjestäjien mukaan pitkäjänteisen työn tulos.

– Välillä on näyttänyt aika hankalalta, että ei onnistu. Monien vaikeiden aikojen jälkeen olemme iloisia, että pääsimme tähän pisteeseen, puhuja-asioita hoitava Ville Saarikalle kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Obaman vierailu kuitenkin nostaa järjestelyt uudelle tasolle, kertoi tapahtuman toimitusjohtaja Aslak de Silva aiemmin Huomenta Suomessa.

– Kyllähän ne tulevat olemaan mittavat ja etukäteen selvitellään paljon asioita, de Silva sanoi.

Obaman mukana tulee hänen oma turvallisuustiiminsä, ja osaltaan vierailua turvaa Suomen poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat