Mainos

Bangladeshissa tuhoisa tehdasonnettomuus

Ainakin 15 ihmistä on kuollut Bangladeshissa, kun kahdeksankerroksinen vaatetehdas romahti maan pääkaupungin Dhakan lähellä. Pelastustyöntekijöiden mukaan raunioissa voi olla vielä jopa 200 ihmistä.

Luvatta suistomaalle rakennettu vaatetehdas romahti Bangladeshissa maanantain vastaisena yönä, ja ainakin 15 ihmistä kuoli. Kahdeksankerroksisen rakennuksen raunioihin jäi yli 200 ihmistä, joita palomiehet yrittivät pelastaa.

Pääkaupungin Dhakan lähellä sijainnut vaatetehdas romahti silminnäkijöiden mukaan kasaan kuin korttitalo, kun sen kuumavesisäiliö oli räjähtänyt. Viranomaiset selvittivät räjähdyksen syytä. Raunioista pelastettiin yli 70 ihmistä.

Pelastustöitä vaikeutti se, että betonilohkareiden nostamiseen tarvittavia raskaita koneita oli hankala saada paikalle kapeita teitä pitkin. Palomiehet raivasivat lohkareita lapioin ja paljain käsin omaisten auttaessa. Kuolonuhrien määrän pelättiin nousevan suureksi, sillä tehtaassa oli tapahtumahetkellä runsaasti ihmisiä yövuorossa.

Turma tapahtui Palash Barissa, noin 30 kilometrin päässä Dhakasta. Tehdas oli rakennettu suistomaalle, vaikka siihen ei ollut lupaa, kertoi Bangladeshin kehityskysymysten parissa työskentelevä Shahid Alam. Paikalla käynyt Bangladeshin sisäministeri Lutfuzzaman Babar ilmaisi suuttumuksensa siitä, että tehdas oli rakennettu ilman lupaa. Niin ikään paikalla käynyt Bangladeshin pääministeri Begum Khaleda Zia oli järkyttynyt. Hän vaati kaikkia mahdollisia välineitä ja lisää pelastustyöntekijöitä paikalle.

Raunioihin jääneet olivat yhteydessä pelastusväkeen kännyköillään. Muuan mies kertoi olevansa loukussa 20 muun kanssa.

Onnettomuuksia tapahtuu usein

Rakennuksen neljännessä kerroksessa työskennellyt mies kertoi, että rakennus oli tärähdellyt voimakkaasti parin minuutin ajan.

-Seuraavaksi muistan heränneeni joidenkin koneiden alta, kertoi mies, joka saatiin pelastetuksi raunioista. Muuan toinen pelastunut kertoi, että tavallisesti tehtaassa ei työskennelty iltakymmenen jälkeen. Nyt työskenneltiin öisin, koska tehdas oli saanut suuren tilauksen.

Vaateteollisuus tuo Bangladeshille 80 prosenttia sen vientituloista ja työllistää 1,8 miljonaa matalapalkkaista työntekijää, joista suurin osa on naisia. Vaateteollisuuden työturvallisuus on huonolla tasolla, ja onnettomuuksia sattuu usein.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.