Mainos

Bangladeshissa pahimmat tulvat 15 vuoteen

Bangladeshia koettelevat pahimmat tulvat 15:een vuoteen. Miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja ovat vailla puhdasta vettä ja ravintoa.

Bangladesh on pahimmassa tulva-ahdingossa 15 vuoteen. Rankkojen monsuunisateiden nostattamat tulvat ovat peittäneet alleen arviolta kaksi kolmannesta alavassa jokisuistossa sijaitsevasta maasta, kertovat maan viranomaiset.

Miljoonat ovat vailla puhdasta juomavettä ja riittävää ravintoa, ja lukematon määrä ihmisiä on sairastunut likaisen veden takia ripuliin. Maaseudulla kymmenien tuhansien perheiden bambusta ja oljista rakennetut kodit ovat huuhtoutuneet tiehensä. Maan pääkaupungissa Dhakassa vesi- ja viemärijärjestelmä on pettänyt täysin, ja kauppa-alueella lainehtii vyötäröön asti nouseva vesi.

Ankarat tulvat ovat koetelleet Bangladeshin lisäksi koillista Intiaa ja Nepalia, ja 570 ihmisen lasketaan menehtyneen kuluneen kuukauden aikana. Tulvien ennustetaan pahenevan lähipäivinä, kun Bangladeshiin ja Intiaan odotetaan uusia sateita. Pelastus- ja lääkintähenkilöstö työskentelee jo nyt äärirajoillaan.

140 miljoonan asukkaan Bangladesh on yksi maailman tiheimmin asuttaja maita ja yksi köyhimmistä kehitysmaista. Luonnonmullistuksista ei on kärsinyt enemmän kuin yksikään muu maa. Tälläkin kertaa tulvat ovat halvauttaneet maan talouselämää, kun tärkeän vientituotteen, kankaan, valmistus on pysähdyksissä veden valtaamissa tehtaissa. Myös öljy- ja kaasutoimitukset ovat pysähdyksissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.