Mainos

Bangkokin bussimatkalaiset Kiinassa: Välillä on ajettu 200 kilometriä kuin perunapellossa

Linja-autolla Bangkokiin matkaava suomalaispoppoo on parhaillaan Lanzhoussa Kiinassa. Lanzhoussa seurue vaihtaa hetkeksi ajopeliä. Matkalaiset hyppäävät huomenna bussin sijasta junaan, jolla matka jatkuu Tiibetiin.

- Illalla pakkaamme kaikki ylimääräiset matkatavarat bussiin, joka jää hotellille parkkiin. Pääsen nyt siis viettämään lomaa, kuskina toiminut Jani Laine toteaa.

Tiibetissä seurue aikoo viipyä viisi päivää. Kaikki matkalaiset eivät kuitenkaan reissulle osallistu.

- Junamatka Tiibetiin kestää 32 tuntia yhteen suuntaan. Yksi matkustajistamme ei valitettavasti pääse lähtemään terveyssyistä, ja myös hänen miehensä jää pois Tiibetin-matkaosuudelta. Pariskunta viettää ajan Lanzhoussa ja sen lähiympäristössä.

Lanzhouhin palattuaan koko porukka jatkaa matkaa bussilla Xianiin.

Takalistot koetuksella

14 000 kilometrin matkasta takana on tällä hetkellä noin 8 700 kilometriä. Laineen mukaan reissu on sujunut toistaiseksi jopa odotuksia paremmin, mutta muutamia yllätyksiäkin on koettu.

Muun muassa Lanzhoussa seurue joutui vaihtamaan hotellia vesivahingon takia. Kiinassa myös paikalliset tiet ovat aika ajoin asettaneet matkalaisten takalistot koetukselle.

- Välillä on 200 kilometriä kauheaa perunapeltoa ja sitten taas tiestö on samalaista kuin Suomessa. Kelit ovat onneksi olleet meidän puolellamme.

Matkustajat ovat jaksaneet pitkän reissun rasitukset hienosti.

- Matka on ollut haastava, mutta juuri sitä kokemusta lähdimme hakemaan. Kaikilla on ollut seikkailumieli ja huumori matkassa mukana, Laine kehuu.

Bussivuorolaisten matkaa voi seurata myös kartallatäältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.