Mainos

Baltian maat kielsivät suomalaisen lihan tuonnin

Viro on tänään ilmoittanut kieltävänsä karjan ja naudanlihan tuonnin Suomesta viideksi vuodeksi Suomessa havaitun hullun lehmän tautitapauksen vuoksi. Myös Latvia ja Liettua ilmoittivat tuontikiellosta, mutta ne pitävät kiellon voimassa vain toistaiseksi.

-Saimme pikaisesti suomalaisilta virkaveljiltämme vahvistuksen siitä, että Britanniassa tehty BSE-testi oli osoittautunut positiiviseksi, kertoi Ago Partel Viron eläin- ja elintarviketarkastusvirastosta uutistoimisto Reutersille. -Lakiemme mukaisesti olemme lopettaneet kaiken karjan ja naudanlihatuotteiden tuonnin Suomesta viideksi vuodeksi peruuttamalla suomalaisten tuontilisenssit karjan ja naudanlihan osalta, Partel kertoi.

Partelin mukaan Viroon on tuotu vuosittain 10 tonnia naudanlihaa ja 18 tonnia naudanlihatuotteita. Kokonaistuonti Viroon on 2 460 tonnia vuodessa. Eräiden tietojen mukaan Viroon ei ole tänä vuonna tuotu nautakarjaa Suomesta. Toisten tietojen mukaan taas Suomesta olisi tuotu tänä vuonna Viroon 19 nautaa.

Latvian viranomaisten mukaan Suomesta ei ole tuotu tänä vuonna karjaa tai naudanlihatuotteita maahan. Liettuaan tuotiin viime vuonna noin 200 tonnia suomalaista naudanlihaa, mutta ei nautakarjaa, kertoivat liettualaiset viranomaiset uutistoimisto Reutersille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.