Mainos

Baltian ja Pohjoismaiden liikenneyhteistyö tiivistyy

Pohjoismaiden ja Baltian maiden liikenneministerien ensimmäisen yhteistapaamisen uskotaan edistävän maiden yhteistyötä myös jatkossa. Historiallinen ministerikokous pidettiin tänään Porin raatihuoneella.

-Itämeren liikenne vilkastuu ja kuljetusmarkkinoiden kilpailu kiristyy tulevaisuudessa monestakin syystä, joten yhteisen keskustelufoorumin ylläpitäminen on tärkeää, arvioi kokouksen antia liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen .

Baltian maiden tuleva EU-jäsenyys, öljykuljetusten lisääntyminen sekä EU:n tavoite siirtää kuljetuksia yhä enemmän rautateille ja merille vaikuttavat siihen, että kohta Itämerelle on paha ruuhka. Liikenteen kasvu nostaa esiin mm. turvallisuuskysymyksiä.

Kokouksessa päätettiinkin perustaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden virkamiesten yhteistyöverkosto, joka pohtii tarvittaessa merenkulun kehittämistä. Ministerit lupasivat vaihtaa tietoja EU:n liikennepolitiikasta ja pitää EU:ssa esillä Itämeren ja pohjoisten alueiden asioita. Eri maiden ratkaisuista ajantasalla oleminen koettiin hyväksi asiaksi.

-EU:n laajenemista haluamme tukea. Ja esimerkiksi turvallisuudesta keskustelu on hyvä aloitaa jo nyt, kommentoi Tanskan liikenneministeri Jacob Buksti tiedotustilaisuudessa kokouksen jälkeen.

Kokouksessa kannatettiin kaikkien Baltian maiden liittymistä samaan aikaan EU:n jäseniksi. EU-jäsenyys helpottaisi kuljetuksia Itämeren alueella, nopeuttaisi rajanylityksiä ja auttaisi liikenneverkon tasaista kehittymistä.

Ministeri Heinosen isännöimään kokoukseen osallistuivat Tanskan, Norjan, Ruotsin, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan liikenneministeriöiden edustajat sekä Ahvenanmaan maakuntahallituksen edustaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.