Baarikansa jännitti keihäsfinaalia

Ilmajoen Kantakrouvi oli iltapäivällä tupaten täynnä jännittyneitä penkkiurheilijoita. Tero Pitkämäen, Tero Järvenpään ja Teemu Wirkkalan keihäskoitosta odotettiin rempseän toiveikkaina.

- Pitkämäki voittaa, totesi baaritiskiltä tavoitettu Ari ykskantaan. - Ja jos hyvin käy, niin pronssi tulee vielä.

Kun kaksi heittokierrosta oli takana, ei usko suomalaisilta urheilun ystäviltä osoittanut sammumisen merkkejä. Erityisesti Tero Pitkämäen uskottiin vielä näyttävän kyntensä.

- Joo, näyttää vielä. Eiköhän se seuraavalla vähän jo parane, Jorkku arveli rauhallisena.

Myös kisakatsomossa jännittänyt Sipe uskoi vakaasti, että Pitkämäki pystyy loppua kohden kasaamaan itsensä ja näyttämään koko maailmalle.

-Tottakai, ei ole epäilystäkään, Sipe arveli urheana.

Tunteita täynnä ollut keihäsfinaali huipentui lopulta Norjan Andreas Thorkildsenin kultamitaliin. Norjalainen heitti hirmuisen kaaren, 90,57 metriä. Koko kilpailun ajan kärjessä olleelle Thorkildsenille olympiavoitto on toinen peräkkäinen. Hopeasijalle nousi Latvian Ainars Kovals ja Pitkämäki jäi pronssijalle 86,16 metrillään. Pronssi ei kuitenkaan Ilmajoen keihäsfaneja harmittanut.

- Olen oikein tyytyväinen, vakuutteli Markku kisan jälkeen.

Thorkildsenin voittokaan ei Markkua lopulta yllättänyt ja olympialaisten henkeen kunnia annettiin sille, jolle se kuuluikin.

- Kyllä se on pitkän linjan mies. Sillä on paikat kunnossa.

Suomen keihäsjoukkue saa tukea kansalaisilta jatkossakin eikä ainakaan Ilmajoella keihäsmiehille käännetä selkää.

- Arvosana on yhdeksän. Oli minusta aika hyvä, kun kaikki olivat kumminkin finaalissa. Oikein hyvä joukkue, hyvät perinteet jatkukoon, Markku kiteyttää jännittävän iltapäivän.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat