Mainos

Ay-väki tyrmistyi PKC:n menettelytavoista Meksikossa

Suomalaisten teollisuusliittojen puheenjohtajat ovat tyrmistyneitä teknologia-alan yritys PKC:n tekemästä niin sanotusta suojelusopimuksesta.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime viikolla PKC:n meksikolaisten työntekijöiden järjestäytymisongelmista.

Ammattiliitto Pro otti kantaa tapaukseen tänään tiedotteessaan ja paheksui, että PKC on tehnyt Meksikossa niin sanotun suojelusopimuksen CTM -nimisen ammattiliiton kanssa.

PKC:n toimitusjohtaja Harri Suutari sanoi ohjelmassa olevansa tyytyväinen, että sopimus on tehty.

Ammattiliiton tiedotteeseen on nostettu Suutarin antamia sitaatteja aiheesta.

– Hän myöntää, että: "se (CTM) ei varmaan ole suomalaisittain eikä eurooppalaisittain aito ammattiliitto". "Työnantaja voi suojautua tällä tavalla ja sitä on käytetty", Suutari toteaa. "Kyllä minä tämän kanssa pystyn elämään.", tiedotteessa kerrataan.

Teollisuusliittojen puheenjohtajat Riku Aalto, Antti Rinne ja Pertti Porokari ovat tyrmistyneitä Suutarin puheista ja sanovat tiedotteessaan pitävänsä järjestelyä lähes rikollisena. Vaikka se täyttäisi Meksikon lainsäädännön vaatimukset, se on verrattavissa suojelurahan maksamiseen mafialle, tiedotteessa jatketaan

Liittojen edustajien mukaan Kyseessä on harvinaisen törkeä järjestäytymisvapauden loukkaaminen.

PKC:n suurin omistaja on eläkeyhtiö Ilmarinen. Yrityksen 50 suurimman omistajan joukossa on myös muita eläkeyhtiöitä. Liittojohtajat toivovat, että suomalaisten eläkerahoja hoitavat yhtiöt ottaa asian esille 4.4. pidettävässä PKC:n yhtiökokouksessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.