Mainos

Ay-liike kriittinen työreformille

Keskustan ajama työreformi sai huutia SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vappupuheissa. Monet puhujat kavahtivat ajatusta, että työreformista tulisi osa seuraavan hallituksen ohjelmaa.

-Palkansaajaliikkeen on syytä laajalla rintamalla vastustaa palkansaajien turvallisuutta vaarantavia tavoitteita ja niiden sisällyttämistä seuraavan hallituksen poliittiseen ohjelmaan, sanoi SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) Kuopiossa. Puheista välittyi tyytyväisyys nykyiseen hallitukseen ja sen yhteistyöhön työmarkkinajärjestöjen kanssa vastakohtana Esko Ahon (kesk.) johtaman edellisen hallituskauden kokemuksille.

Ihalainen toivoi, että myös eduskuntavaalien jälkeinen "kansallinen strategia" perustuu hallituksen ja etujärjestöjen yhteistyölle eikä "jatkuvien kriisien ja hallituksen ja ay-liikkeen yhteenottojen politiikalle". SAK:laisen ay-liikkeen viesti oli selvä: paluuta edellisen hallituskauden oloihin ei haluta ja vasemmiston yhteistyö keskustan kanssa on mahdollista vain, jos se luopuu työreformistaan.

Ihalainen haluaa työllisyyspaketin

Ihalainen ryhtyi vappupuheessaan hätyyttelemään nykyistä hallitusta uudella työllisyyspaketilla. Ihalaisen mielestä sellainen tulisi kasata heti vapun jälkeen. SAK:n kaavailuissa tällaisen paketin pitäisi sisältää mm. vuokra-asuntotuotannon lisäämistä, pitkäaikaistyöttömyyden vähentämistä ja ikääntyneiden työllistämistä syrjivien säännösten karsimista.

Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki (sd.) paheksui Suolahdessa nykyisiä optiojärjestelyjä ja vaati, että jatkossa koko henkilöstö päästetään osalliseksi tuloksista.
-Ainakin paperiteollisuudessa ne yritykset, jotka ovat olleet järjestämässä johtajilleen optioita, saavat ratkaisut eteensä seuraavalla työehtosopimuskierroksella, sanoi Lähteenmäki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.