Mainos

Avustuslennot Pakistanin järistysalueelle jälleen käyntiin

YK:n avustuslennot on käynnistetty uudelleen Kashmirin maanjäristysalueelle Pakistanin armeijan turvaamina. Huono keli haittaa avustusten toimitusta.

YK:n lentokoneet ovat jälleen aloittaneet avustuskuljetukset koko maanjäristyksen runtelemalle Kashmirin alueelle Pakistanissa. Kuljetukset toiseen järistyksen tuhoamista solista ovat olleet pysähdyksissä kolme päivää, koska avuntarvitsijat rynnäköivät avustustarvikkeita kuljettaviin koptereihin aiheuttaen kaaoksen.

YK:n edustajan Ben Malorin mukaan kuljetukset Leepa- ja Ben Mula -laaksoihin aloitettiin uudelleen, kun Pakistanin armeija lupasi sijoittaa lisää joukkoja alueelle turvaamaan kuljetuksia.

Hätäapua voidaan tällä hetkellä toimittaa perille lähes pelkästään helikoptereilla, koska kaatosateet ja sankat lumipyryt ovat katkaisseet suuren osan tieyhteyksistä.

Lumipyry ja kovat pakkaset ovat altistaneet varsinkin telttakylissä asuvat naiset ja lapset hengityselinsairauksille kuten keuhkokuumeelle. Suuri osa teltoista on myös täysin talvisäähän sopimattomia eivätkä ne kestä lumen painoa.

Ainakin 75 000 ihmistä sai surmansa ja 3,5 miljoonaa menetti kotinsa lokakuun alussa sattuneessa maanjäristyksessä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.