Avokadon syönnillä yllättävä yhteys terveyteen

Tutkimuksen mukaan avokadojen kulutus voi kertoa ihmisen terveydestä yllättävän paljon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan avokadoa säännöllisesti syövät ihmiset ovat keskimäärin terveempiä ja syövät terveellisemmin. Avokadon kulutus yhdistyy myös alhaisempaan sokerin kulutukseen.

Tutkimustulokset saatiin analysoimalla suuren yhdysvaltalaisen National Health and Nutrition Examination Survey -terveystutkimuksen tuloksia vuosilta 2001-2008. Terveystutkimuksessa vertailtiin yli 17 000 amerikkalaisen aikuisen ruokavalio- ja liikuntatottumuksia

Tutkijat havaitsivat, että avokadoa säännöllisesti syövillä ihmisillä oli muun muassa alhaisempi painoindeksi kuin muilla analyysiin osallistuneilla henkilöillä. Avokadon kuluttajat söivät myös enemmän hedelmiä ja vihanneksia sekä saivat kehoonsa runsaammin vitamiineja ja hivenaineita.

– Avokadon kulutus on yhteydessä parempaan ruokavalioon, ravinteiden saantiin sekä pienentyneeseen riskiin sairastua metaboliseen oireyhtymään. Ravitsemusterapeuttien tulisi olla tietoisia avokadon hyvistä vaikutuksista terveyteen, tutkimusraportissa todetaan.

Kokeile avokadoherkkuja:

Avokado taipuu monenlaisten herkkujen raaka-aineeksi. Kokeile vaikka perinteistä avokadoleipää tai supertrendikästä avokadopastaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja