Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättitutkimus paljastaa: Lihansyönnillä dramaattinen vaikutus elinikään

Tutkimusten mukaan etenkin punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita kannattaa välttää.
Tutkimusten mukaan etenkin punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita kannattaa välttää.Shutterstock
Julkaistu 09.05.2016 12:50

MTV LIFESTYLE

Amerikkalaistutkimuksen mukaan päivittäinen lihansyönti nostaa kuolleisuutta. Pitkään jatkunut kasvisruokavalio puolestaan nostaa elinajanodotetta.

Etenkin punaisen lihan ja prosessoitujen lihajalosteiden päivittäinen syöminen nostaa kuolleisuutta.

The Journal of the American Osteopathic Association -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa analysoitiin kuuden aiemman tutkimuksen aineistoja. Tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1,5 miljoonan henkilön ruokavalioiden suhdetta kuolleisuuteen.

Tutkimustulosten mukaan lääkäreiden tulisi ohjeistaa potilaitaan lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossaan ja vähentämään lihansyöntiä.

– Aineisto vahvistaa sen, minkä olemme tienneet jo pitkään: ruokavaliolla on suuri vaikutus terveyteen, apulaisprofessori Brookshield Laurent kommentoi Science Dailyssa.

Aiemmissa tutkimuksissa oli havaittu, että etenkin runsas prosessoidun lihan syöminen kasvattaa kuolleisuutta. Myös lihan määrällä todettiin olevan merkitystä.

Kasvissyöjien elinajanodote oli sitä pidempi, mitä kauemmin kasvisruokavaliota oli noudatettu. Aineiston mukaan yli 17 vuotta kasvisruokavaliota noudattaneiden elinajanodote oli 3,6 vuotta pidempi kuin niillä, jotka olivat siirtyneet kasvisruokavalioon vasta hiljattain.

Lähde: Science Daily

4:04Juuresranskalaiset

Lisää aiheesta:

Haluatko elää pidempään? Syö näin: "Hyödyt voivat olla merkittäviä"Lihatuotteet luultua vaarallisempia: Jo pienikin määrä pekonia kasvattaa suolistosyövän riskiä merkittävästi Kuinka usein syöt grillilihaa? Diabetesriski voi kohotaVälimeren ruokavalio voi auttaa miesten masennuksen ehkäisyssäRanskalaisista perunoista paljastui vakava terveysriskiMerkittävä vaikutus terveyteen – syöthän varmasti riittävästi näitä ruoka-aineita?
KasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa