Avoimesti korona-ajan talousahdingostaan puhunut Johanna Pakonen sai toisen työn: "Ei tätä kuoppaa vuodessa korjata"

12:13
Tangokuningatar Johanna Pakonen löysi uuden rakkauden – kertoo avoimesti myös talousvaikeuksistaan

Tangokuningatar Johanna Pakonen kertoo MTV Uutisille saavansa työmarkkinatukea parisataa euroa kuukaudessa. 

Laulaja Johanna Pakonen lähti kokeilemaan rajojaan viime kesänä Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, joka kuvattiin Länsi-Lapissa Torniossa.

Kuvaukset olivat entiselle tangokuningattarelle iloinen asia, sillä kulunut kevät oli ollut kaiken kaikkiaan raskas. Ympäri Suomen aktiivisesti keikkailevan Pakosen työt loppuivat kuin seinään koronapandemian vuoksi lähes vuosi sitten.

Asioista niiden oikeilla nimillä

Pakonen on puhunut avoimesti kuluneen vuoden aikana musiikkalan ahdingosta ja siitä, kuinka valtiolta ei tule tarpeeksi tukea. Pakonen totesi Facebook-kirjoituksessaan viime kesänä, että hänen yrityksensä on vallitsevan tilanteen vuoksi konkurssiuhan alla.

– Haluan puhua asioista korostetusti, sillä moni artisti ei uskalla puhua asiasta tarpeeksi suoraan.

– Tätä on kestänyt kohta jo toista vuotta, eikä ammattikuntaamme kohtaan satele mitään tukea. Olen saanut kyllä oikeutetun työmarkkinatuen, joka on sen parisataa euroa, mutta ei sillä pitkälle pötkitä. Olen kuitenkin onnellinen, että minulla ja tyttärelläni on katto pään päällä, joten siinä mielessä meillä ei ole hätää. 

"Kuoppaa ei vuodessa korjata"

Työrintamalle kuuluu tällä hetkellä myös iloisia uutisia. Pakoselle tarjottiin ravintolapäällikön paikkaa legendaarisesta, Oulussa sijaitsevasta tanssiravintola Anna ja Albertista, joka avaa ovensa viiden vuoden tauon jälkeen. Tanssiravintolan yrittäjä oli lukenut lehdestä Pakosen tilanteesta ja päätti tarjota hänelle paikkaa.

Pakonen on tehnyt opiskeluaikanaan tuurausvuoroja nykyisen omistajan ravintolaketjussa.

– Osallistuin tangokisoihin ja minulle luvattiin sieltä silloin oppisopimuspaikka, jos en olisi pärjännyt kisoissa.

Tuleva työnantaja kouluttaa Pakosen tehtävään.

– Sanoin hänelle, että ajat ovat hieman muuttuneet, enkä osaisi varmaan niitä järjestelmiä, mitä tänä päivänä on. Omistaja vain totesi, että ei hätää, me koulutamme.

Koronatilanteen vuoksi ravintolan avajaisia ei ole vielä järjestetty.

– Sitten kun ovet aukenevat, minulla on myös toinen työ. Se kuoppa, mikä talouteen on tullut, ei sitä vuodessa korjata ja siihen tarvitsee myös toisen työn.

Pakonen on mukana Selviytyjät-sarjassa, joka alkaa Nelosessa helmikuun lopussa. Ohjelma kuvattiin vain noin 130 kilometriä ylöspäin laulajan kotikaupungista Oulusta, tuli sää jokseenkin yllätyksenä.

– Ajattelin, että tunnen ilmaston, mutta puolet pakkaamistani vaateista oli väärää materiaalia ja niitä sai kuivatella siellä jopa kolme päivää. Olisi näin jälkiviisaana pitänyt pyytää ammattilaiselta apua, Pakonen naurahtaa ohjelman etäpressitilaisuudessa.

Luonnossa ääriolosuhteissa oleminen ei tullut kuitenkaan Pakoselle sokkina.

– Olen tottunut kiertue-elämään ja asumiseen keikkabusseissa, sekä takahuoneisiin, jossa voi olla askeettiset oltavat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja