Mies petti jatkuvasti, oli hääpäivänäkin Tinderissä – vasta ”pizzatapaus” herätti vaimon

Täältä saat apua, jos väkivalta uhkaa 7:39
Mistä voi hakea apua, jos joutuu elämään väkivallan tai sen uhan alla? 

Nainen kirjoittaa pitkään jatkuneesta henkisestä väkivallasta, jota koki suhteessaan. Edes tieto uskottomuudesta ei saanut lähtemään, mutta vihdoin eräs pizzaan liittyvä tapaus herätti.

"Aviomieheni vietti hääpäivämme Tinderissä – ja minä jäin", otsikoi nimetön kirjoittaja tekstinsä australialaisella Whimn-sivustolla.

Nainen kertoo, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Mies sai hänet tuntemaan itsensä prinsessaksi. Pariskunta oli eri maista ja tapasi kolmannessa, mutta rakastui kuitenkin.

– Kahdessa viikossa tiesin, että menisin naimisiin hänen kanssaan.

Jo kuukausien kuluttua he olivat kihloissa.

Suhde eteni vauhdilla

Nainen kertoo käyttäneensä suuria summia matkustaessaan maiden väliä. Hän maksoi miehen tutkinnon ja vuokran, jotta tämä voisi keskittyä opiskeluun. Vihdoin miehen viisumi hyväksyttiin ja tämä pystyi muuttamaan naisen kanssa samaan maahan.

Hääsuunnitelmat vietiin loppuun vauhdilla. Nainen vuokrasi isomman asunnon, koska mies halusi. Hän osti miehelle uusia vaatteita.

– Menimme naimisiin. Luoja, mikä päivä. Vitsejä papilta, kyyneliä sulhaselta, ja voi kuinka rakastin häntä.

– Ja sitten 'pizzatapaus' tapahtui.

2,5 kuukautta häiden jälkeen nainen aneli miestä poistumaan asunnosta. Jättämään naisen rauhaan. Olemaan puhumatta hänelle enää ikinä.

"Sain viestejä toisilta naisilta"

Mies oli nimittäin uskoton.

– En ole varma, oliko suhteessamme päivää, jolloin hän olisi ollut uskollinen minulle, jos nyt olen ihan rehellinen. Tiesin, että hän oli ollut uskoton, kun hän oli ulkomailla. Sain selville, että hän asui toisen naisen kanssa, kun maksoin hänen vuokraansa. Kävi lomalla hänen kanssaan. Rakasti häntä. Sain viestejä, niin paljon viestejä toisilta naisilta, jotka kertoivat saaneensa tietää minusta jälkeenpäin, että he olivat pahoillaan, mutta minun pitäisi tietää, kenen kanssa olin menossa naimisiin.

Nainen jätti useimmat heistä huomiotta. Hän ei halunnut käsitellä asiaa. Joistain hän kysyi mieheltään, mutta tämä kielsi kaiken. 

– Se ei ollut hänen vikansa, hänen vihollisensa lavastivat häntä syylliseksi, he olivat naisia, joille hän oli antanut pakit, nainen kertoo miehen tarinoista.

"Miksi kohtelin häntä niin kauhealla tavalla?"

Oli kuitenkin myös muita asioita, jotka huolestuttivat. Mies esimerkiksi kieltäytyi menemästä töihin auttaakseen taloudellisesti. Opiskelut stressasivat, eikä vaimon nalkutus auttanut. Niin mies sanoi.

Nainen kuitenkin uskoi, että eroavaisuudet olivat voitettavissa.

Kerran nainen näki miehensä toisen naisen kanssa, mutta mies väitti näkyä mielikuvituksen tuotteeksi. Miehen mukaan nainen halusi nähdä hänet huonossa valossa:

– Miksen voinut jättää häntä rauhaan? Miksi kohtelin häntä niin kauhealla tavalla?

Nainen uskoi.

"Hän oli lähetellyt naisille viestejä Tinderissä hääpäivänämme"

Mutta sitten hän kävi läpi miehen puhelimen. Toisia naisia ja suhteita oli useita. 

– Niin sain selville, että hän oli lähetellyt naisille viestejä Tinderissä hääpäivänämme.

– En koskaan unohda sitä, kun hän sanoi, että se oli minun vikani. Kaikki se – kaikki siitä, että hänellä oli suhteita (samalla, kun hän kielsi ne), siihen, ettei hän käynyt töissä. Tinder hääpäivänä? Hän oli vain ystävällinen, tervehti, miksen halunnut, että hänellä on ystäviä? Kaikki oli minun vikani, ja minä hyväksyin sen ja uskoin häntä. Olin niin onnekas, kun niin komea mies rakasti minua niin kuin hän. Ja jos hän ei rakastaisi minua, kuka olisi kanssani?

"Kutsun sitä 'pizzatapaukseksi'"

Naisen arvostus itseään kohtaan romahti. Hän kertoo uskoneensa kaiken, mitä mies hänelle kertoi. Hän kuvitteli, että jos hän olisi hiljaisempi, ystävällisempi, enemmän kaikkea, kaikki olisi hyvin.

– Katsokaas, eihän hän lyönyt minua, eikö niin?

Sitten se vihdoin tapahtui.

– Kutsun sitä pizzatapaukseksi. Olin ostanut meille pizzaa päivälliseksi. Minun oli kasvisversio. Seuraavana päivänä hän söi tähteeni, jättäen omansa myöhemmäksi. Tietäen, etten voisi syödä hänen tähteitään... Se tuntuu niin mitättömältä nyt, mutta siinä hetkessä tajusin, kuinka täydellistä hänen epäkunnioituksensa minua kohtaan oli. 

– Se oli niin symbolista sille, mitä tapahtui. Ei suhteet. Ei valehtelu. Ei niiden rahojen, joita meillä ei ollut, käyttäminen treffeihin muiden naisten kanssa, mutta pizzani. Pystyin jotenkuten käsittelemään muut asiat, mutta en pizzaani.

Nainen kertoi miehelle, että suhde oli ohi. He tappelivat. Mies yritti vakuutella rakkauttaan. Hän ei suostunut muuttamaan pois, mutta nainen sai hänet siirtymään toiseen makuuhuoneeseen. Vihdoin pois kotoa.

Väkivallasta kärsiville naisille tarkoitetulle puhelinlinjalle soitettuaan nainen sai kaipaamansa apua suhteesta irti pääsemiseen. Tarvittiin kuitenkin vielä poliisin apua, että mies lakkasi soittelemasta ja jätti lopulta naisen rauhaan.

"Älä pelkää lähteä"

Kirjoituksellaan nainen haluaa varoittaa muita henkisestä väkivallasta. Mielenterveysseura kertoo, että henkistä väkivaltaa on väkivalta, joka ei toteudu fyysisessä muodossa. Sitä voi olla vaikea tunnistaa, mutta se voi olla esimerkiksi alistamista, nöyryyttävää kohtelua tai nimittelyä.

– Älä pelkää lähteä. Seurustelitpa tai olitpa naimisissa. Vaikka olisit ollut naimisissa päivän tai 20 vuotta.

– Vaikka rakkaustarinanne olisi elämäsi suurin rakkaustarina, sen ei tarvitse kestää ainiaan. Ei silloin, kun hän on väkivaltainen. Ja vaikka se olisi "vain" henkistä väkivaltaa. Älä jää, kunnes hän lyö sinua, kunnes hän raiskaa sinut. Tunne arvosi, kunnioita itseäsi, ja lähde. Ja ota se hiton pizza mukaasi.

Kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit löydät täältä!

Lue myös:

    Uusimmat