Mainos

Avaruussukkula Discovery laskeutui

Nasan mukaan Discovery ei ole kärsinyt vaurioita kaksiviikkoisella matkallaan.

Avaruussukkula Discovery on laskeutunut turvallisesti Kennedyn avaruuskeskukseen Floridaan. Sukkulan Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle suuntautunut matka kesti kaksi viikkoa.

Sukkulan miehistö teki asemalla neljä avaruuskävelyä. Se toi asemalle italialaisvalmisteisen Harmony-moduulin, johon myöhemmin liitetään eurooppalainen ja japanilainen laboratorio-osasto.

Discoveryn seitsenhenkistä miehistöä johti Pamela Melroy, joka oli toinen naiskomentaja sukkulalentojen historiassa. Myös avaruusasemalla komento oli matkan aikana naisen käsissä.

Viikonloppuna astronauttien onnistui viimeisellä avaruuskävelyllään korjata ISS:n aurinkopaneeli. Tehtävää pidettiin erittäin vaikeana.

Laskeutumisen viime vaihe toi sukkulan tiheään asuttujen alueiden yli Yhdysvalloissa. Tämä reitti oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä avaruussukkula Columbialle vuonna 2003 tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Columbia räjähti saavuttuaan ilmakehään, minkä seurauksena romua putosi laajalle alueelle Texasiin ja Louisianaan. Kaikki seitsemän miehistön jäsentä saivat surmansa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.