Mainos

Autot ajautuivat ulos kiihdytyskisoissa – kaksi loukkaantui Asikkalassa

Päijät-Hämeen Asikkalassa kaksi miestä on loukkaantunut Vesivehmaan kiihdytysajoissa, kerrotaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Kaksi autoa ajautui ulos kiihdytysratana käytetyltä kiitoradalta metsään. Autot olivat ajaneet kahta vierekkäistä rataa.

Poliisi kertoo autojen olleen amerikkalaisvalmisteisia ja vakiomallia. Toinen auto oli 1970-luvun alkupuolelta ja toinen vuosituhannen vaihteesta.

Autojen loppunopeudet olivat 400 metrin ajon jälkeen noin 150 km tunnissa. Jostain syystä kuljettajat eivät jarruttaneetkaan tultuaan maaliin, vaan autot päätyivät radan loppumisen jälkeen yli hiekka-alueen useita kymmeniä metrejä metsään. 

– Kaksi autoa jatkoi matkaansa radalta suoraan kohti metsikköä eikä pysähtynyt. Syytä ei tiedetä, pysähdystä ei jostain syystä yritetty, kerrotaan pelastuslaitokselta STT:lle.

Autot romuttuivat hinauskuntoon. 

Kaksi loukkaantunutta

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että toinen kuljettajista pääsi itse ulos autosta ja jäi paikalle. Pelastushenkilökunta auttoi toisen miehen ulos autosta, ja hänet vietiin sairaalaan.

Poliisin mukaan loukkaantuneet kuljettajat ovat 40-vuotias iittiläinen mies ja 55-vuotias espoolainen mies. He molemmat ovat kuljettamiensa henkilöautojen omistajia.

Poliisin aiemmista tiedoista poiketen nuorempi kuljettaja tarkastettiin paikan päällä eikä hänellä todettu olevan välitöntä hoitoa vaativia vammoja.

Vanhempi, espoolainen mies vietiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Hänen vammoistaan ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa.

Molemmat kuljettajat käyttivät suojakypärää. 

Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuden jälkeen

Kadunmiehen kiihdytyspäivä -tapahtuma järjestettiin Vesivehmaan lentokentällä, ja se keskeytettiin heti onnettomuuden jälkeen.

Tapahtumassa ihmiset voivat testata oman autonsa kiihtyvyyttä.   

Pelastuslaitoksen mukaan yleisö tai muita ihmisiä ei ollut vaarassa tapahtumassa.  

Järjestäjien edustajan Lasse Koskisen mukaan yleisöä tapahtumassa oli noin 1500 henkeä ja lisäksi 500 henkilökuntaan kuuluvaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.