Lohjan nokkakolarissa kuoli 3-vuotias tyttö ja alle 2-vuotias poika – olivat turvaistuimissa

Lohjan nokkakolarissa eilen kuolleet lapset olivat 3-vuotias tyttö ja 1,5-vuotias poika.

Lapset olivat törmäyksen tapahtuessa turvaistuimissa, kertoo pelastuslaitos.

Autoa ajanut lasten isä jäi puristuksiin autoon, ja pelastuslaitos joutui irrottamaan hänet. Hän oli kuitenkin tajuissaan, joten häntä pystyttiin puhuttamaan jo tapahtumapaikalla. 

Vastaan tulleen auton naiskuljettaja loukkasi lievästi kättään. 

Liukas tie

Onnettomuus tapahtui, kun isän ja lasten auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle Lohjan keskustan eteläpuolella. Tie turmapaikalla oli kolarin tapahtuma-aikaan erittäin liukas, kertoi pelastustoiminnan johtaja Ari Mattila STT:lle.

Poliisin mukaan perheenisä menetti autonsa hallinnan noin kello 17, kun hän oli kiihdyttänyt tie 25:llä matalan nopeusrajoituksen päätyttyä. Nopeusrajoitus oli vaihtunut 50 kilometristä 80 kilometriin tunnissa. Poliisin mukaan kuljettaja oli tehnyt normaalin, rauhallisen kiihdytyksen. 

– Kuljettajan mukaan hän ilmeisesti jääkokkareen tai muun vuoksi menetti auton hallinnan. Kiihdytys ei yksistään selitä tapahtunutta. Silminnäkijöiden mukaan auto lähti täysin yhtäkkiä hallinnasta. Kyseessä ei ollut mikään hidas ajautuminen tai ohitustilanne, komisario Ilkka Kantola kertoo MTV Uutisille.  

Onnettomuus sattui Tanhuhovin kohdalla suoralla tieosuudella noin kilometri Lohjan paloasemalta Hangon suuntaan.

Isä ja lapset matkalla hevostallille

Poliisin mukaan isä ja lapset olivat olleet matkalla hevostallille. 

Perheen käyttämä auto oli pieni Suzuki-henkilöauto. Vastaan tulleen auton kuljettajalla oli Mercedes-Benz-farmariauto. 

– Toisen auton kuljettaja selvisi hyvin vähillä vammoilla. Naiskuljettaja loukkasi hieman kättään, Kantola sanoo.  

Tapausta tutkitaan Kantolan mukaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kahtena kuolemantuottamuksena sekä vamman tuottamuksena. Toisen auton naiskuljettaja ei ole epäiltynä.

Tie 25 eli Hankoniementie oli pelastustöiden vuoksi poikki eilen molempiin suuntiin kolme tuntia, ja viimeiset pelastusyksiköt poistuivat paikalta vasta kahdeksan jälkeen illalla. Pelastustöissä oli mukana myös FinnHems-helikopteri.

Liikenne ohjattiin pelastustöiden aikana kiertotien kautta.


Lue myös:

    Uusimmat