Autosport: F1-kulisseissa on meneillään hurja tuolileikki – nuori yhdysvaltalainen voisi vapauttaa koko kuvion

Fernando Alonson siirto Aston Martinille, Oscar Piastrin erimielisyydet Alpinen kanssa ja mahdollinen McLaren-sopimus sekä Daniel Ricciardon lähtöpassit McLarenilta pitivät huolen siitä, että F1 pysyi kesätauon aikana otsikoissa. Myös syksy tarjonnee puheenaiheita kuljettajapaikkojen tiimoilta.

Autosportin tietojen mukaan AlphaTauri-kuljettaja Pierre Gasly on yksi Alpinen ehdokkaista Alonson korvaajaksi. Gaslylla tosin on AlphaTaurin kanssa sopimus ensi kaudesta, joten siirto edellyttää sitä, että Alpine pääsee asiassa sopuun Red Bull -pomo Helmut Markon kanssa.

Ranskalaiskuljettajana Gasly sopisi ranskalaistalli Alpinelle kuin nenä päähän, mutta yksi mahdollinen este sopimukselle voisi olla se, että Autosportin mukaan Gaslyn ja Alpinella nykyisin ajavan maanmiehensä Esteban Ocon välit eivät ole parhaat mahdolliset.

Tosin Ocon itse ei ainakaan julkisesti myönnä asiaa.

– Sillä ei ole väliä, kuka on tallikaverini, Ocon sanoi torstaina Belgiassa.

Mikäli Alpine pääsisi Red Bull -leirin kanssa sopuun Gaslyn siirrosta, yhksi mahdollinen korvaaja ranskalaiskuljettajalle voisi olla toista kauttaan Haasilla ajava Mick Schumacher, jonka palveluksista Marko on joidenkin lähteiden mukaan kiinnostunut.

Schumacherissa Red Bull -leiri saisi kakkostalliinsa korkean profiilin saksalaiskuljettajan, ja tämä voisi olla arvossaan, kun Red Bullin on määrä aloittaa yhteistyö Porschen kanssa 2026.

Toisaalta Markon kerrotaan olevan kiinnostunut myös IndyCar-tähti Colton Hertasta, jolla on sopimus McLarenin kanssa mutta ei F1:ssä kilpailemiseen oikeuttavaa superlisenssiä. Sellainen on kuitenkin mahdollista myöntää poikkeusluvalla, eikä 22-vuotias yhdysvaltalainen näin ollen ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

Autosport nostaa esiin, että Herta voisi olla pelinappula, joka vapauttaa koko kuvion.

Kun Alpinen ja McLarenin välit ovat Piastri-kuvion vuoksi koetuksella, Hertan vapauttaminen AlphaTaurille mahdollistaisi Gaslyn siirtymisen Alpinelle ja poistaisi näin paineita Piastri–McLaren-kuvion yltä.

Alpinen mahdollisia vaihtoehtoja Gaslyn ja Piastrin lisäksi ovat Ricciardo ja Nico Hülkenberg. Heistä Ricciardo ajoi Renault'na tunnetussa tallissa 2019 ja 2020 ennen karkaamistaan McLarenille. Hülkenberg puolestaan työskenteli pitkään Alpine-pomo Otmar Szafnauerin alaisuudessa nykyisin Aston Martinina tunnetussa tallissa.

Lue myös:

    Uusimmat