F1-tuolileikki koitumassa Daniel Ricciardon kohtaloksi – "En voi kuvitella, että hän saisi vielä mahdollisuuden"

8:16
MTV Urheilu perkasi F1-sarjan tilannetta Unkarin osakilpailun jälkeen.

F1-kuljettajapaikkojen ympärillä vellova tuolileikki saattaa koitua kahdeksankertaisen osakilpailuvoittajan Daniel Ricciardon uran kohtaloksi, sanoo entinen formulakuljettaja Ralf Schumacher.

Spekulaatiot ensi kauden kuljettajapaikoista ottivat massiviisesti kierroksia, kun Sebastian Vettel ilmoitti päättävänsä upean uransa. Ensin Aston Martin kertoi paikkaavansa Vettelin jättämän aukon Alpinelta siirtyvällä Fernando Alonsolla.

Pari viikkoa sitten Alpinen F1-tiimi ilmoitti, että superlupaus Oscar Piastri ajaa tallin autolla tulevalla kaudella. Piastri kuitenkin kiisti väitteen välittömästi. 

Osapuolten näkemykset sopimuksesta eroavat merkittävästi. Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer on todennut, että talli mitä todennäköisimmin hakee saagalle päätöstä oikeusteitse.

Piastrin tyrmättyä Alpine-huhut, hänet on yhdistetty tulevaisuudessa McLarenin pilttuuseen. Kokeneelle Daniel Ricciardolle on tiettävästi kerrottu, että nuorempi maanmies korvaa hänet ensi kaudella.

Uutista ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu. Ricciardolla on voimassa oleva sopimus McLarenin kanssa kauden 2023 loppuun. 

Mikäli Ricciardo joutuisi tekemään tilaa Piastrille kesken sopimuskautensa, tulisi hän vaatimaan sopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta korvausta. Summa riippuu todennäköisesti siitä, ajaako hän ensi kaudella kilpailevassa tallissa, kuten esimerkiksi Alpinella.

Ricciardo ajoi tallissa aiemmin kaksi kautta. Tuolloin Alpine kisasi vielä Renaultin nimellä.

Asiantuntijana toimiva entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher arvioi, että Ricciardon ura kuninkuusluokassa saattaa olla ohi.

– Henkilökohtaisesti en voi kuvitella, että hän saisi vielä mahdollisuuden F1:ssä. En tiedä, kenet Alpinen pitäisi palkata, Schumacher sanoi saksalaismediassa.

33-vuotias australialainen on ajanut F1-sarjassa vuodesta 2011. Hän on voittanut kahdeksan osakilpailua. Palkintopallille Ricciardo on yltänyt yhteensä 32 kertaa. Red Bullilla vuosina 2014–2018 ajanut Ricciardo on sijoittunut parhaimmillaan kuljettajien MM-sarjassa kahdesti kolmanneksi.

Schumacher mainitsee kuitenkin kaksi maanmiestään Alpinen potentiaalisina värväyksinä. Aston Martinilla varakuljettajana toimivan Nico Hülkenbergin ja veljenpoikansa Mick Schumacherin.

– Mick ei ole vielä allekirjoittanut sopimusta ensi kaudesta. Hänkin on yksi ehdokas. Ehdokas, jolla on vauhtia, kuten on nähty, Ralf Schumacher päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja