Mainos

Autoliitto varoittaa navigaattoreista

Gps-navigaattorit voivat ohjata autoilijoita oikomaan pitkin pikkuteitä, jotka eivät kestä suuria liikennemääriä. Paikantimeen saatetaan myös luottaa liikaa, jolloin oma arviointikyky heikkenee.

Autoliitto on huolissaan gps-navigaattorien ominaisuudesta ehdottaa lyhyimmiksi laskettuja oikoteitä.

Liiton mukaan muutamassa vuodessa huikean suosion saavuttaneet gps-navigaattorit saattavat tulevaisuudessa ohjata yhä enemmän autoilijoita pikkuteille, joita ei ole suunniteltu suurille liikennemäärille turvallisiksi.

- Jos navigaattoreiden yleistyminen ohjaa autoja yhä enemmän sellaisille teille, joita ei ole suunniteltu suurille liikennemäärille turvallisiksi, sillä voi olla konkreettinen vaikutus liikenneturvallisuuteen, Autoliiton markkinointijohtaja Timo Orilähde sanoo.

Liikenneturvan mukaan navigaattorit ovat myös omiaan heikentämään autoilijan omaa arviointikykyä. Navigaattoreiden maine parhaan reitin erehtymättömänä suunnittelijana kun saattaa viedä mennessään käyttäjänsä maalaisjärjen.

- Navigaattorin kanssa ollaan välillä varsinkin vieraassa ympäristössä kuin rotta labyrintissa, odotetaan vain seuraavaa ohjetta. Vastuu liikennekäyttäytymisestä ei kuitenkaan siirry navigaattorin myötä kuljettajalta pois, tietopalvelupäällikkö Jukka Vierimaa Liikenneturvasta muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.