Mainos

Autokanta tarvitsee nuorennusleikkauksen – menevätkö autot kohta enää katsastuksesta läpi?

7:13

Suomessa on yksi Euroopan vanhimmista autokannoista, mikä näkyy niin liikenteen päästöissä kuin turvallisuudessakin. Asetettuihin päästötavoitteisiinkaan ei nykyisellä autokannalla päästä.

Huomenta Suomessa torstaiaamuna vieraillut Trafin toimialajohtaja Olli Lindroos kertoo, että yksi monista syistä maamme vanhaan autokantaan on autoilun raskas verotus. Uuteen ei hevillä vaihdeta, vaan autolla ajetaan niin kauan kuin se täyttää tehtävänsä.

Uusiin autoihin verrattuna vanhemmat autot ovat ympäristölle haitallisempia ja liikenteessä vähemmän turvallisia, joten autokannan nuorentaminen on Lindroosin mukaan tärkeää.

Lindroos uskoo, että tulevaisuuden autonomiset autot tulevat parantamaan liikenneturvallisuutta, koska ne pystyvät korjaamaan kuljettajan tekemiä virheitä. Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto totesi hiljattain raportissaan, että Teslojen Autopilot-toiminto on vähentänyt Tesloilla ajettujen onnettomuuksien määrää 40 prosentilla.

Trafin julkaiseman katsastustilaston mukaan vanhat autot ovat aiempaa huonommassa kunnossa. Menevätkö autot kohta enää katsastuksesta läpi? Miten Suomen autokantaa voitaisiin uudistaa?

Katso haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

***

2:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.