Mainos

Autoilija törmäsi pyöräilijään – uhri halvaantui, kuskille kolmen kuukauden vankeustuomio

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi pyöräilijään törmänneelle miehelle kolmen kuukauden vankeustuomion kolarista, jossa uhri halvaantui rintakehästä alaspäin.

Onnettomuus tapahtui Vantaan Tammirinteessä, Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolella lokakuussa 2016.

Pyöräilijä ajoi päivittäistä 60 kilometrin lenkkiään Katriinantien suoraa pyörätietä pitkin. 24-vuotias autoilija tuli Kesäkyläntieltä kolmion takaa T-risteykseen.

Risteyksessä auto törmäsi pyöräilijään, joka sai vakavia vammoja, muun muassa selkäydinvaurion. Pyöräilijällä oli huomioliivit. Kello oli noin 18.

Autoilija kiisti

Vuoden 1999 mallista Subaru Imprezaa ajanut kuljettaja kiisti syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Hänen mukaansa kyse oli onnettomuudesta, eikä hän ehtinyt nähdä kovaa ajanutta pyöräilijää. Hän kiisti itse ajaneensa risteykseen liian lujaa.

Pyöräilijä muisti oikeudessa, että auto tuli syliin kuin juna. Ilmalennosta hänellä ei ollut mielikuvia.

Tapauksella oli silminnäkijöitä. Kaksi miestä kertoi pyöräilijän ajaneen loivaa alamäkeä kovaa vauhtia. Toinen silminnäkijä kertoi myös auton ajaneen risteykseen kovaa.

Oikeus totesi, että risteys on hankala ja näkyvyys pyöräilijän tulosuuntaan oli rajoitettu pensasaidan ja sähkökaapin takia Tämä kuitenkin käräjäoikeuden mukaan korosti sitä, että kuljettajan olisi pitänyt kiinnittää erityistä huomiota ajonopeuteensa.

Oikeuden mukaan 24-vuotias ei ollut risteysalueella riittävän varovainen. Oikeus päätteli, että jos kuljettaja olisi pysähtynyt ennen suojatietä, hän olisi nähnyt pyöräilijän.

Samassa jutussa 24-vuotias tuomittiin myös törkeästä rattijuopumuksesta, koska hän kärähti puolitoista kuukautta myöhemmin ratista. Mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat 0,84 milligrammaa alkoholia litrassa ulkohengitysilmaa.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi miehelle kolmen kuukauden vankeustuomion ehdottomana aiemman rikollisuuden takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.