Mainos

Autistisen pojan äiti liikuttui tuntemattoman miehen teosta: "Tämä mies on sankarini"

Jokainen perheellinen tietää, että lasten kanssa matkustaminen voi koitella hermoja, mutta astetta haastavamman tilanteesta tekee se, jos mukana on erityislapsi – aivan kuten tässä tapauksessa.

Äiti Gayna Pealling oli matkustamassa junalla kotiin viisivuotiaan poikansa ja nelivuotiaan tyttärensä kanssa, kun asiat alkoivat mennä todella levottomiksi. Perheen Jack-pojalle on diagnosoitu autismi ja ADHD, mikä ilmenee muun muassa tottelemattomuutensa ja rauhattomuutena – ja näin kävi myös kesken tämän kotimatkan täydessä junassa. Junan vaihtaminen ja odottelu olivat saaneet pojan todella kiukkuiseksi. 

Selitelläkseen lapsensa huonoa käytöstä Pealling kertoi muille matkustajille avoimesti poikansa tilasta ja pyysi ymmärrystä. Äidin yllätykseksi ärsyyntyneiden ja tuijottavien katseiden keskeltä esiin astui eräs ystävällinen matkustaja, jonka pieni teko esti tilannetta leviämästä käsiin.

Lapsen huono käytös tulkitaan usein huonoksi vanhemmuudeksi

Tuntematon mies siirtyi istumaan lasten viereen ja jutteli heille koko loppumatkan, 55 minuutin ajan. Pelkällä miehen läsnäololla oli uskomaton vaikutus rauhattomaan poikaan.

– Hän sai poikani rauhoittumaan ja junamatka sujui täydellisesti. Kiitän tätä miestä. Et voi ymmärtää, kuinka paljon arvostan apuasi, äiti kirjoittaa Facebookissa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äidillä oli ollut vaikeuksia saada poikaansa ottamaan lääkkeensä, mutta Daniel-nimisen miehen houkuttelemana poika nieli tabletit mukisematta. Äiti kertoo olevansa miehelle ikuisesti kiitollinen, sillä usein ihmiset olettavat sinun olevan huono vanhempi, jos lapsesi käyttäytyy huonosti.

– Tämä mies on sankarini, äiti lisää.

Äiti kertoo saaneensa uudelleen yhteyden tähän tuntemattomaan hyväntekijään erään Facebook-ryhmän kautta. Tuntematon mies paljastui 21-vuotiaaksi Daniel Balliksi, joka paljastaa hänen äitinsä työskennelleen koko elämänsä erityislasten kanssa. Nuori mies tiesi kokemuksesta varsin hyvin sen, mitä erityislapset ja heidän perheensä joutuvat kokemaan.  

– On liikuttavaa, että ihmiset ovat tehneet tästä näin ison asian. Minun näkökulmastani tässä on kuitenkin kyse vain ihmisten auttamisesta, ei mistään ihmeestä. En ole sankari tai mitään sellaista, Ball toteaa.

Lähde: Independent 

***

6:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.