Mainos

Autistinen poika lähestyi huolissaan joulupukkia – pukilta koskettava reaktio

Joulupukin koskettava ele sai pikkupojan ymmärtämään oman ainutlaatuisuutensa. 

6-vuotias Landon ja hänen perheensä olivat viime vuonna joulun aikaan ostosreissulla kauppakeskuksessa, kun he törmäsivät yllättäen itse joulupukkiin. Poika juoksi innoissaan joulupukin luo ja halasi häntä tiukasti sellaisella otteella, joka viestitti päättäväisyydestä. Poika aikoi kysyä kysymyksen, jonka esittäminen ilmiselvästi hermostutti häntä. 

– Saako autismini minut tuhmien listalle? poika kuiskasi arasti joulupukin korvaan.

Landon oli huolissaan siitä, olivatko tontut tulkinneet hänen käytöksensä väärin. Joulupukki ei epäröinyt hetkeäkään antaessaan pojalle hänen kauan kaipaamansa vastauksen. 

Pojan oli tärkeää saada kuulla kehuja muun kuin äitinsä suusta

Joulupukki vastasi pojalle tavalla, joka kosketti äitiä syvästi.

– Tiedät, että rakastan sinua ja porotkin rakastavat sinua ja se on ihan okei. Sinä olet hyvä poika. Sinä olet hyvä poika, tiedäthän? 

Äiti kertoo pojan olleen hermostunut, mutta joulupukin vastaus sai hänet rauhoittumaan. Neljä yksinkertaista sanaa saivat pojan ymmärtämään oman ainutlaatuisuutensa. ”On OK olla sinä!"

Pukin sanat tekivät poikaan selvästi vaikutuksen, sillä poika vietti joulupukin sylissä seuraavat viisi minuuttia keskustellen pojan harrastuksista ja lahjatoiveista. Pukki antoi pojalle täyden huomion, ja vastasi kaikkiin pieniinkin kysymyksiin, joita poika hänelle esitti.

Äiti kertoo hänen muistuttavan poikaansa usein siitä, kuinka ainutlaatuinen hän on. Pojalle oli kuitenkin tärkeää kuulla se jonkun toisen suusta. Mikä voisikaan vakuuttaa paremmin kuin se, että kehut tulevat itse joulupukilta.

Se, että joku käyttäytyy eri tavalla kuin muut, ei automaattisesti tarkoita sitä, että hän olisi paha ihminen. Nyt kun Landon itsekin ymmärsi tämän, hän pystyi hyvillä mielin nauttimaan joulusta ja tonttujen mukanaan tuomasta jännityksestä. 

***


Lähde: Faithtap, YouTube

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.