Mainos

Nämä polttarit lähtivät käsistä: Tukevasti humaltunut miesporukka räyhäsi matkustajille ja uhkaili lentohenkilökuntaa – bilettäjien aiheuttamalla kaaoksella tuntuvat seuraukset

1:07
Katso video: Polttarien lisäksi lentokoneessa voi myös avioitua!

Las Vegasiin matkalla ollut nelihenkinen polttariporukka aiheutti lentomatkallaan sen verran härskin kaaoksen, että seurauksena oli tuntuvat vankilatuomiot.

Britannian Manchesteristä lähteneelle lennolle oli noussut neljän kolmekymppisen miehen polttariporukka, jolle alkoholi oli maistunut polttarihengen mukaisesti. Lennon henkilökunta oli antanut varoituksia seurueelle heidän käytöksestään ja kieltäytynyt tarjoilemasta heille enempää.

Juhlijat olivat jatkaneet ryypiskelyä tax free -myymälästä ostamiensa juomien kera ja tuprutelleet matkustamossa myös sähkötupakkaa.

Henkilökunta oli varoittanut miehiä, että lento ei saavu määränpäähänsä, jos he jatkavat muita matkustajia häiritsevää käyttäytymistään. Vastaukseksi 33-vuotias seurueen jäsen oli tölväissyt, että lentoemäntä ei voi määräillä häntä, koska emäntä on miestä alempana ravintoketjussa.

Kapteeni joutui puuttumaan sekoiluun

Varoituksista huolimatta miehet olivat jatkaneet kovaäänistä mekastamista, kiroilua ja muille matkustajille sekä henkilökunnalle rähisemistä. Miehet olivat myös paljastelleet itseään ja heitelleet vesipulloja matkustamossa.

Lennon kapteeni teki lopulta päätöksen ottaa ohjat käsiinsä, ja tehdä välilaskun Kanadan Winnipegiin. Laskeutuakseen turvallisesti koneen piti keventää lastista noin 38 000 litraa polttoainetta. Polttariseuruetta odotti kanadalaisella lentokentällä poliisisaattue.

Rähinälle kovat seuraamukset

Viime vuoden maaliskuussa tapahtunutta sekoilua on puitu oikeudessa. Polttariseurue on pääosin tunnustanut tekosensa lennolla.

Seuraamuksetta möyhöämisestä ei selvitty. Kolme miehistä sai kahden vuoden vankilatuomion, yksi heistä yhden vuoden ja seitsemän kuukautta.

Viranomaisten mukaan miesten käytös oli uhkaavaa ja pelottavaa sekä matkustajille että henkilökunnalle, eivätkä he kuunnelleet järkipuhetta, jotta lentoa olisi kyetty jatkamaan.

– Joukon agressiivisella käytöksellä ei ollut rajoja, eivätkä he osoittaneet yhtään harkintaa monia lapsia ja perheitä kohtaan, jotka joutuivat kestämään miesten törkeätä ja loukkaavaa kielenkäyttöä sekä käytöstapoja, totesi rikoskonstaapeli Brad Howarth Manchesterin poliisin lentokenttätiimistä.

Poliisin mukaan polttariseurueen saama tuomio lähettää selkeän viestin siitä, että poliisi tulee puuttumaan ankarasti lentokoneessa tapahtuvaan häiriköintiin.

Lähde: Independent

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja