11-vuotias tyttö halusi todistaa opettajan kiusaavan – kuvasi salaa paljastavan videon

Kun puhutaan koulukiusaamisesta, puhutaan yleensä oppilaiden keskinäisistä ongelmista. Floridassa sattunut tapaus kuitenkin todistaa, että kiusaajan roolissa voi olla myös opettaja. 

Viime vuonna Brianna Cooper oli 11-vuotias, hyväkäytöksinen viidesluokkalainen, joka joutui yllättäen erotetuksi yrittäessään paljastaa opettajansa epäasiallisen käytöksen.

Tyttö nauhoitti matkapuhelimellaan kiusaamistilanteen, jossa opettaja haukkui hänen luokkatoverinsa ulkomuotoa. Tyttö luuli tekevänsä hyvän teon, mutta joutui äidin yllätykseksi lopulta itse kärsijän rooliin. 

Opettaja erotettin sanallisen kiusaamisen vuoksi

Tyttö nauhoitti ahdistavan tilanteen matkapuhelimeensa osoittaakseen opettajan kiusaamisen. Cooperin ääninauha paljasti järkyttävän totuuden siitä, kuinka opettaja haukkui erästä oppilasta muiden luokkatovereiden edessä.

– Olet vitosluokan suurin lapsi ja käyttäydyt kuin pienin. Miltäköhän äitisi näyttää? opettaja puhuu nauhalla.

kiusaaminen
Tyttö ja hänen äitinsä kertoivat asiasta myös WPTV:n uutisissa. Kuvakaappaus Youtube.

Tyttö soitti nauhoituksensa muille opettajille, ja pian epäasiallisesti käyttäytynyt opettaja erotettiinkin virastaan sanallisen kiusaamisen vuoksi.

Asia ei kuitenkaan jäänyt tähän. Koulun johto ei nimittäin käsitellyt salanauhoitusta kevyenä asiana. Seuraukset järkyttivät sekä tyttöä että hänen äitiään suuresti. 

Käytäntö kannustaa oppilaita salaamaan asioita

Tytön äiti Cassie Cooper oli järkyttynyt kuullessaan, että myös hänen tyttärensä oli saanut tapahtuneen vuoksi rangaistuksen. Tyttö erotettiin koulusta viideksi päiväksi, sillä opettajien toiminnan tallentaminen ilman lupaa rikkoo Floridan osavaltion lakia.

Koulun mukaan opettajat odottavat luokkahuoneessa noudatettavan yksityisyyttä. Äiti puolusti lastaan selittämällä, että tyttö on liian nuori ymmärtämään lakia, ja että hänen tarkoitusperänsä oli loppujen lopuksi hyvä. Äidin mukaan tämä kannustaa oppilaita salaamaan asioita, vaikka kyseessä olisi vakavia asia, johon täytyisi puuttua.

Äidin puuttuminen asiaan ei kuitenkaan saanut koulun johtoa muuttamaan mieltään rangaistuksen suhteen.

Video: Lapset vastaavat kysymykseen, miksi kiusaaminen on väärin.


Lähde: Littlethings

Lue myös:

    Uusimmat