Mainos

Järkyttävää kidutusta nuorisovankilassa – nuoria poikia pahoinpidelty ja sidottu tuoliin huppu päässä

1:17

Australiassa on noussut valtava kohu paljastuksista, jonka mukaan maan pohjoisosassa olleessa Don Dalen nuorisovankilassa on kidutettu ja pahoinpidelty nuoria poikia järjestelmällisesti.

Poikia on riisuttu alasti, sidottu tuoliin huppu päässä ja kohdeltu kovakouraisesti. Eräät julkisuuteen vuotaneet videot osoittavat vartijoiden rangaisseen poikia myös kyynelkaasulla. Asiasta ovat kertoneet useat australialaismediat, muun muassa maan yleisradioyhtiö ABC, joka julkaisi ensimmäiset järkyttävät videot. Video julkaistiin ABC:n Neljä Kulmaa -ohjelmassa.

YK:n ihmisoikeuskomitea on jo kertonut olevansa järkyttynyt ilmi tulleista tapauksista ja on kehottanut Australian hallitusta tutkimaan tapaukset perin pohjin, jotta ilmi ei tule lisää väärinkäytöksiä maan muissa nuorisovankiloissa.

Australian pääministeri Malcom Turnbull on käskenyt viranomaiset tutkimaan Don Dalen nuorisovankilan olosuhteet vuodelta 2014 tähän päivään asti. 

Tänään sadat ihmiset osoittivat mieltään eri puolilla Australiaa tapauksien takia. Reutersin mukaan Melbournessa 700 ihmistä protestoi nuorisovankilan oloista ja Sydneyssa noin 300. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.