Mainos

Guardian: Australian työväenpuolue tahtoo tutkia Naurun olot

Australiassa oppositiopuolue Labor vaatii, että parlamentti aloittaa tutkinnan Australian Naurulla sijaitsevan pidätyskeskuksen oloista. Asiasta uutisoi Guardian.

Työväenpuolue Laborin mukaan myös Australian hallituksen ja sen Naurun keskuksissa käyttämien yksityisten yritysten vastaukset syytöksiin ihmisoikeusrikkomuksista Naurun keskuksessa tulee tutkia riippumattomasti.

Guardian julkaisi keskiviikkona suuren määrän Naurun keskuksesta vuodettuja asiakirjoja, joissa kuvaillaan turvapaikanhakijoihin Naurulla kohdistuneita laiminlyöntejä ja rikoksia, kuten raiskauksia ja pahoinpitelyjä. Suuri osa uhreista on dokumenttien mukaan lapsia.

Australian maahanmuuttoministeri Peter Dutton on syyttänyt turvapaikanhakijoita valehtelusta. Hän sanoi myös suuren osan julki tulleista syytöksistä olleen jo aiemmin tiedossa.

Opposition maahanmuuttopolitiikasta vastaavan Shayne Neumannin mukaan Duttonin reaktiot Naurulta raportoituihin laiminlyönteihin ja rikoksiin ovat "vähätteleviä ja häpeällisiä".

– Tapahtumien yllä oleva salailun verho on vedettävä syrjään ja siksi tarvitsemme senaatin tutkinnan, Neumann sanoo Guardianille. Hänen mukaansa hallituksen omiin tutkintoihin ei voida luottaa asiassa.

"Turvapaikanhakijat eivät voi jäädä epävarmuuteen" 

Työväenpuolueen oma, tiukka maahanmuuttopolitiikka ei ole Neumannin mukaan muuttunut, mutta Naurulla olevat turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät voi jäädä keskukseen määrättömäksi ajaksi ilman selvää suunnitelmaa tulevasta sijoituspaikastaan. 

Vaatimus tutkinnasta saattaa Guardianin mukaan mennä läpi, sillä useat parlamentin sitoutumattomat sekä vihreiden edustajat ovat vaatineet tietoa Naurun oloista. Myös osa pääministeripuolue liberaalien omista kansanedustajista on ilmaissut huolensa.

Tutkinnan lisäksi työväenpuolue ajaa lapsiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ilmoitusvelvollisuuden palauttamista Naurun keskuksen työntekijöille sekä erillistä lapsiasiainvaltuutettua ajamaan Naurun keskuksen alaikäisten oikeuksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.