Haavoja kasvoihin, leuka sijoiltaan, hampaat lyötiin sisään – Pohjois-Korean vangit kertovat järkyttävästä kohtelusta: "Olimme heille kuin nyrkkeilysäkkejä"

Pohjois-Korean vangit kertovat järkyttävistä oloistaan ja kidutuksesta.

The Guardianin mukaan Pohjois-Korean vangit pakotetaan uuvuttavaan ruumilliseen työhön ja heitä lyödään niin ankarasti, että se voi olla kidutuksen muoto, YK linjaa. YK on myös varoittanut, että koronapandemia on pahentanut ihmisoikeuskysymyksiä tunnetusti sortavassa maassa entisestään. 

YK:n pääsihteeri António Guterres kertoi, että tuoreesta raportista käy ilmi tuoreiden tietojen vahvistavan johdonmukaiset ihmisoikeusrikkomukset. Tuoreiden tapausten joukossa oli muun muassa nainen, joka kertoi saaneensa useita viiltohaavoja polttopuilla hakkaamisen seurauksena. Lisäksi naisen leuka meni sijoiltaan hän menetti neljä hammasta. Toinen nainen puolestaan kuvaili, kuinka hän ja hänen vankitoverinsa pakotettiin maataloustöihin.

– Vedin kärryä, jota lehmät normaalisti vetävät, nainen sanoi.

Eräs entinen pidätetty sanoi, että turvallisuusministeriön virkamiehet löivät häntä sauvalla, tuolilla ja nahkavyöllä. 

– Olimme heille kuin nyrkkeilysäkkejä. 

YK:n ihmisoikeustoimisto on päättänyt puuttua ihmisoikeusrikkomuksiin ja pyytänyt Pohjois-Korean hallitusta osallistumaan raportin laatimiseen, mutta jutun kirjoitushetkellä vastausta ei ollut saatu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja