Australialaisteini jätti koulut kesken, jotta voisi pelata Fortnite-peliä – vanhemmat tukevat päätöksessä: ”Olemme ylpeitä hänestä”

Fortnite vie pelaajat mennessään 7:14
Huomenta Suomessa keskusteltiin Fortnite-pelistä.

Australialainen teinipoika tähtää Fortnite-ammattilaiseksi. Pojan päätöksestä kertoo muun muassa Daily Mail

Australialainen Alex MacKechnie, 17, lopetti lukio-opintonsa voidakseen pelata täyspäiväisesti Fortnite-peliä. Vanhemmat suostuivat tähän, kun Alex oli onnistunut tienaamaan pelaamisellaan rahaa. Poika tähtää ammattilaistasolle, ja vanhemmat haluavat tukea hänen pyrkimyksiään.

– Minun piti hieman suostutella heitä, mutta he tajusivat, että minussa on potentiaalia, Alex kertoi A Current Affair -televiso-ohjelmassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jalkaterapeuttina työskentelevä isä Matthew kertoo, että ei olisi aiemmin uskonut, että joskus antaisi lapsensa lopettaa koulun pelaamisen takia. Joinain päivinä poika kuitenkin tienaa enemmän rahaa kuin hän. Alex kertoo tähän mennessä ansainneensa pelaamisella 45 000 dollaria.

– Olemme ylpeitä hänestä, koska hän ei tee tätä vain rahan vuoksi. Hän pelaa, koska haluaa olla paras.

Fortnite on verkossa pelattava taistelupeli. Sillä on tällä hetkellä on maailmanlaajuisesti yli 350 miljoonaa pelaajaa.

Tavoitteet korkealla

Fortniten kehittänyt Epic Games -studio järjestää Fortniten MM-kisoja. Viime vuonna soolopelaajana kisan voittanut 16-vuotias pennsylvanilainen pelaajanimeä "Bugha" käyttävä Kyle Giersdorf voitti kolme miljoonaa dollaria. Fortniten MM-turnauksen kokonaispotti oli 30 miljoonaa dollaria.

Alex pelaa Fortnitea kerrallaan keskimäärin 6–8 tuntia ja enimmillään 12 tuntia. Hän toivoo jonain päivänä voittavansa miljoonia.

Swinburnen yliopiston pelaamiseen erikoistunut opettaja Steven Conway on sketpinen pelaamisella rikastumisen suhteen. Hänen mukaansa vain pieni eliitti voi haaveilla noiden isojen rahasummien kotiuttamisesta.

– Parhaat tienaavat miljoonia, muut hyvin vähän, hän kommentoi 9 Now -sivustolle.

Lue myös:

    Uusimmat