NHL:n historian rahakkain sopimus päättyy – myös Tuukka Raskin neuvottelut värittävät alkavaa kautta

Maalivahti Tuukka Rask on yksi viidestä pelaajasta, joiden alkavaan NHL-kauteen päättyvät sopimuksen nousevat esiin The Athletic -lehden listalla. Suurin huomio kohdistuu kuitenkin Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkiniin.

NHL-toimittaja Pierre LeBrun kohdistaa ennen ensi viikolla alkavan kauden alkua huomionsa viiteen pelaajaan, joiden nykyiset sopimukset umpeutuvat tähän kauteen: Taylor Hall, Tuukka Rask, Dougie Hamilton, Paul Stastny ja Aleksandr Ovetshkin.

Ovetshkin solmi lähes päivälleen 13 vuotta sitten sopimuksen, joka toi hänelle peräti 124 miljoonan dollarin (nykyrahassa 101 miljoonaa euroa). Kyseessä on kokonaissummaltaan kaikkien aikojen kallein sopimus.

LeBrun ei usko, että Ovetshkin itse lähtisi ikinä testaamaan arvoaan vapaille markkinoille, vaan pelaa NHL-uransa loppuun Washingtonissa. Siksi venäläistähti lähtee kauteen levollisin mielin.

– Meillä on paljon aikaa. En usko, että meillä on kiire, Ovetshkin kommentoi tilannettaan Capitalsin kanssa.

Raskin agentti: Tuukka on onnellinen Bostonissa

Tuukka Raskin kesällä 2013 allekirjoittama kahdeksan vuoden ja yhteensä 56 miljoonan dollarin (45,8 miljoonan euron) sopimus umpeutuu niin ikään ensi kesänä.

33-vuotiaan suomalaismaalivahdin peliuran jatko ei ole mitenkään varmaa – eikä tähän ole syynä pelkästään hänen päätöksensä lähteä viime kesänä NHL:n pudotuspelikuplasta kesken Boston Bruinsin tärkeiden pelien.

Raskin agentti Markus Lehto vahvistaa, että sopimusasiat eivät varmasti ole nykyisessä koronavirustilanteessa päällimmäisenä mielessä. Seuran kanssa asiat ovat silti kunnossa.

– Hän on itse asiassa aika onnellinen Bostonissa. Siellä hänen kotinsa on. En ole koskaan kuullut hänen sanovan, että tästä tulee viimeinen kauteni, Lehto vakuuttaa The Athleticille.

– Toisaalta voimme kaikki nähdä, että hän on yhä yksi parhaista maalivahdeista liigassa, mutta tiedän, ettei tällä hetkellä ole mitään suunnitelmaa saada sitä hoidettua pikapuolin.

– Luulen, että Tuukka haluaa vain saada pelata taas yhden mahtavan kauden. Tietysti hän haluaa jättää edellisen taakseen, Lehto lisää kesken jääneestä kaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat