Mainos

Näin lämmintä on pääsiäisenä – jatkuuko lämpö ensi viikolla?

Pääsiäisen säästä on tulossa vuodenaikaan nähden lämmin. Aurinkoinen säätyyppi näyttää jatkuvan myös ensi viikolla, mutta lämpötilat saattavat pudota selvästi pääsiäisen lukemista tiistain jälkeen.

Pitkäperjantaina sadealue ylittää Suomen, mutta lauantaista lähtien sää poutaantuu ja lämpenee. Lämpötilat voivat nousta sunnuntaista alkaen lännessä ja etelässä yli 15 asteeseen, maanantaina tai tiistaina voidaan jossain päästä jopa 20 asteeseen. Pohjoisessa ollaan päivisin viiden asteen molemmin puolin. Päivät ovat laajalti aurinkoisia.

Vielä keskiviikkona ennustemallit näyttivät melko lämpimiä lukemia ensi viikon loppupuolelle pienen viilenemisen jälkeen. Uusien ennusteiden mukaan sää kuitenkin viilenisi selvästi tiistain jälkeen ja jatkuisi näissä lukemissa viikon loppuun. Ensi viikon keskivaiheilla korkeapaineen keskus näyttää olevan Suomen länsipuolella ja se kierrättää Suomeen kylmää ilmaa pohjoisesta. Ennuste on kuitenkin vielä epävarma.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että tiistai voisi olla ensi viikon lämpimin päivä, ehkä maan eteläosassa lämpötilat ovat siis paikoin 20 asteen tienoilla. Sen jälkeen lämpötilat laskisivat etelässä taas lähelle kymmentä astetta ja pohjoisessa muutamaan lämpöasteeseen. Pohjoisvirtaus saattaa jatkua viikon loppuun, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sää on kuitenkin ensi viikolla korkeapainesäätä eli todennäköisesti poutaista ja melko aurinkoista. Joitain vähäisiä sateita voi tulla etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Pääsiäisen ja ensi viikon paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta pääsiäisen alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.