Mainos

Aurinko, tuuli ja merivesi energianlähteinä - uusiutuvilla kulkeva laiva kiertää maailman ympäri

1:45

30 metriä pitkä ja 20 tonnia painava katamaraani kiertää pian maailman meriä. Uutta on se, että alus kulkee pelkästään uusiutuvan energian voimalla.

– Tämä on ihan ensimmäinen sähkö- ja vetykäyttöinen alus, joka on energiaomavarainen. Se perustuu uusiin keksintöihin ja teknologiseen läpimurtoon, sanoo Energy Observer -aluksen kapteeni Victorien Erusard.

Alus saa energiansa aurinkopaneeleista ja tuulesta. Jos ei tuule eikä paista, otetaan käyttöön vedyn tuotanto merivedestä. Itse alus on vanha, mutta sen uusiminen ja varustaminen on kestänyt kolme vuotta. Viimeistelytyöt ovat meneillään Saint-Malossa Ranskassa.

– Tällä laivalla on aito historia. Se saavutti ennätyksen maailmanympäripurjehduksessa Sir Peter Blaken ohjauksessa. Ajatus oli kunnostaa olemassa oleva alus, jotta tukijoidemme rahat voitaisiin käyttää tutkimukseen ja kehitystyöhön mieluummin kuin aluksen rakentamiseen, huomauttaa Erusard.

Kuuden vuoden matka yli 50 maahan

Aluksen matka maailman ympäri kestää arviolta kuusi vuotta, koska alus poikkeaa matkalla yli 50 maassa tekemässä tunnetuksi uusiutuvan energian mahdollisuuksia.

– Kadut ovat täynnä autoja, jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita. Näemme jo, mitä saasteet aiheuttavat Kiinassa, mutta myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Silti monet ihmiset suhtautuvat epäilevästi ilmastonmuutokseen. Tämä ongelma tarvitsee ratkaisuja ja sitä viestiä haluamme levittää maapallon eri puolille, selittää tutkimusmatkan johtaja Jerome Delafosse.

Kun alus lähtee matkalleen huhtikuussa, mukana on kuuden hengen miehistö: neljä ammattimerimiestä, koneinsinööri ja kuvaaja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.