Mainos

Auraustöissä isot erot jopa samalla kadunpätkällä

Ennätykselliset lumikinokset Helsingin kantakaupungissa raivostuttavat autoilijoita ja jalankulkijoita. Kuljettajat eivät saa pysäköityä autojaan tien reunoille, jonne ajoteiden lumet on aurattu. Jalankulkijat puolestaan tuskastelevat jalankulkukäytävien lumikinoksia.

Toiminnanjohtaja Kai Haarma Uudenmaan asuntokiinteistöyhdistyksestä sanoo, että ongelman taustalla on useita eri asioita.

- Kun ajoteiltä aurataan lumia, ne kerääntyvät jalkakäytävälle. Tällä hetkellä kenelläkään ei ole sellaista kalustoa, millä lumi saataisiin pois, Haarma sanoo MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Yhtenä ongelmana on Haarman mukaan se, että kaikki toimijatahot eivät ole selvillä siitä, kenelle aurausvastuu kuuluu.

- Lähtökohta jalkakäytävien kunnossapidossa Helsingin kantakaupungissa on se, että kunta vastaa katualueesta ja jalkakäytävistä vastaavat yksityiset kiinteistöt. Vastuunjako tuntuu olevan hieman epäselvä.

Haarman mukaan jalkakäytävien kunnossapidon taso vaihtelee Helsingissä paljon.

- On kiinteistöjä, joilla on hyvät huoltosopimukset, joita myös noudatetaan. Vieressä puolestaan saattaa olla kiinteistö, jossa näin ei käy. Samallakin kadunpätkällä saattaa esiintyä paljon vaihtelua kunnossapidon osalta, Haarma kertoo.

(MTV3)

Katso toiminnanjohtaja Kai Haarman ja liikennenasiantuntija Jorma Helinin haastattelu (Huomenta Suomi 3.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.