Aune jäi rollaattorinsa kanssa kinoksiin jumiin Vantaalla – autoilijoiden ritarilliselle toiminnalle satelee kiitosta

Kuinka saada lumeen juuttunut auto irti oikein ja turvallisesti? 4:40
KATSO MYÖS: Ihmisten lisäksi autotkin voivat jäädä jumiin, kun lunta tulee runsaasti. Katso videolta ammattimiehen parhaat vinkit auton irrottamiseksi hangesta.

Pääkaupunkiseudun puskaradioryhmissä Facebookissa on tällä viikolla kiitelty autoilijoita, jotka ovat pysähtyneet auttamaan lumessa tarpovia ikäihmisiä.

Runsas lumentulo sekoitti eilen torstaina pääkaupunkiseudun liikennettä, ja esimerkiksi lukuisia bussivuoroja jouduttiin perumaan. Aurauskalustokaan ei ehtinyt kaikkialle, ja sinne minne ehti, syntyi paikoin korkeitakin lumivalleja.

Aurausvallit aiheuttivat ongelmia myös jalankulkijoille, joiden on paikoin ollut vaikea päästä astumaan esimerkiksi suojatielle. Erityisen isoja haasteita aurausvallit toivat apuvälineitä, kuten rollaattoreita, liikkumiseensa tarvitseville.

Vantaan puskaradio -ryhmässä Facebookissa kiiteltiin eilen avuliasta autoilijaa, joka oli pysähtynyt auttamaan lumessa tarpovaa naista torstaina noin klo 13 aikoihin. Tämä oli yrittänyt päästä rollaattorinsa kanssa suojatielle, mutta matka oli tyssännyt aurauksen seurauksena syntyneeseen lumivalliin.

Julkaisun kirjoittanut Kirsti oli huomannut autoilijan sankarillisen toiminnan ja halusi kiittää auttajaa. Kirsti kertoo MTV Uutisille yllättyneensä autoilijan ritarillisesta toiminnasta.

– Tuli niin hyvä mieli. Auttajalle terveiset, että hänellä on sydän paikallaan, Kirsti toteaa.

Vantaalainen Satu tunnisti kirjoituksesta, että avustettu henkilö oli hänen äitinsä.

– Tämä taisi olla äitini... joka valitsi kyllä nyt kaikista tarjolla olleista päivistä sen parhaimman kauppareissulleen, hän kommentoi julkaisun alle Facebookissa.

Satu oli laittanut alkuperäisestä Facebook-kirjoituksesta äidilleen kuvakaappauksen.

– Haluaisin kiittää itsekin ritareita, mutta en osaa! Voisit kiittää mun puolesta! hänen äitinsä kirjoitti Sadun julkaisemassa tekstiviestissä.

Kaksi auttajaa

Avuliaita autoilijoita oli itse asiassa ollut kaksikin. Sadun äiti Aune kertoi MTV Uutisille tyttärensä välityksellä, että ensin hän sai apua Vantaan Ylästöntiellä Alepan viereisen liikenneympyrän suojatiellä ja toisen kerran bussipysäkillä hotelli Pilottia vastapäätä.

– Kauppareissun aikana oli aura-auto käynyt ja kotimatkalla lumivalli estikin pääsyn kävelytielle, hän kuvaili tilannetta.

Ensimmäinen auttaja oli nostanut hänen rollaattorinsa lumivallin yli. Bussipysäkillä toinen autoilija avusti Aunen rollaattoreineen jalkakäytävälle kasatun lumimassan toiselle puolelle.

Mies oli tarjonnut ensin kyytiä kotiin, mutta koska koti oli jo lähellä, ei Aune tarttunut tarjoukseen. Tämä kuitenkin varmisti vielä, että Aunella oli puhelin ja numero, josta saisi tarvittaessa apua.

– Äiti oli iloisesti yllättynyt ja kiitollinen molemmille. On hyvillään, että Suomessa huolehditaan muista tällä tavalla, Satu kiittelee auttajia, jotka olivat Aunen mukaan 30–50-vuotiaita miehiä.

– Kiitos vielä auttajille, Satu toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat